Ministrul Agriculturii: Recoltarea grâului a fost finalizată în toată ţara/ “Avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export”

Redacția aug. 10, 2022 0 comentarii
grau cereale lanuri

Recoltarea grâului a fost finalizată în toată ţara, urmând ca săptămâna viitoare să fie anunţate cifrele oficiale, a anunțat ministrul Agriculturii, Petre Daea, citat de Agerpres. Acesta a precizat că recolta de anul acesta asigură atât consumul intern, cât şi exportul.

“Am încheiat recoltatul la grâu în toată ţara şi avem producţia necesară pentru consumul intern şi pentru export, cifra exactă vă voi comunica-o săptămâna viitoare, atunci când am pe masă toate informaţiile autorizate, în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură, în aşa fel încât informarea să fie corectă, exactă şi la timp”, a afirmat Petre Daea, miercuri, în cadrul şedinţei de guvern.

El a adăugat că a început şi recoltarea suprafeţelor cultivate cu floarea-soarelui.

“Important este că am început acum în cinci judeţe să recoltăm floarea-soarelui. Recoltăm suprafeţele care au fost afectate de secetă, pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare, în aşa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere, iar drumul florii-soarelui este spre unităţile de procesare”, a precizat Daea.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *