Ministrul Boloș: Avocații din procesul Roșia Montană mi-au spus că șansele sunt minime și că ar fi o minune să câștigăm

protest, roșia montană, piața victoriei 30 ian 2020 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat sâmbătă că ”avocații din procesul Roșia Montană mi-au spus că șansele sunt minime și că ar fi o minune să câștigăm, dar iată că am câștigat”.

Întrebat de ce s-a antepronunțat în acest caz, Boloș a mai spus că ”am primit întrebări de la ziariști și am spus cât am putea fi puși să plătim, erau informații cunoscute în spațiul public”.

El a spus că ”erau sumele publice de 6,7 miliarde de dolari cerute de compania canadiană, și am socotit care ar fi varianta de sumă minimă, din discuțiile cu colegii din Ministerul Finanțelor documentele cu cheltuielile efectuate erau de 800 de milioane de euro”.

Reamintim că Boloș a vorbit în mod repetat despre posibilitatea ca România să piardă procesul cu Gabriel Resources, dar Tribunalul Arbitral al Băncii Mondiale (ICSID) a dat vineri sară câștig de cauză României.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Pai vedeti, gunoaiele Bolos si Ciolacu sperau sa potoleasca toata crima organizata afiliata cu inca 6 miliarde de dolari sustrasi elegant din buzunarul fraierilor de romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *