Ministrul Dezvoltării: Prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro

bani, euro Sursa foto: Pixabay

Ministrul Dezvoltării Adrian-Ioan Veşte a transmis că prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru valul renovării, fondul local şi construcţia de creşe, scrie News.ro.

Ministrul a participat, marţi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări şi probleme cu care se confruntă autorităţile publice locale în implementarea legislaţiei existente şi în derularea unor proiecte.

Veştea a mai spus că prin cele două etape ale PNDL, 9.542 de obiective, în valoare totală de 33,4 miliarde de lei, au beneficiari din mediul rural, iar prin Programul „Anghel Saligny”, dintre cele 2.944 de contracte semnate, 82% vizează obiective care se implementează în mediul rural.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, cu această ocazie, ministrul dezvoltării a apreciat activitatea structurilor asociative ale administraţiei publice şi implicarea acestora în procesul de implementare a unor politici publice fundamentate şi aplicate, conectate la realităţile comunităţilor locale din România.

„Asociaţia Comunelor din România reprezintă un reper pentru autorităţile administraţiei publice centrale, deoarece reuşeşte să identifice şi să aducă în atenţia Guvernului cele mai stringente probleme cu care se confruntă comunităţile locale în furnizarea serviciilor publice către cetăţeni, dar şi să propună soluţii fundamentate pentru remedierea acestora”, a afirmat ministrul Veştea.

Totodată, au fost prezentate oportunităţile de finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării şi care contribuie la modernizarea satului românesc, precum Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS) sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Prin cele două etape ale PNDL, 9.542 de obiective, în valoare totală de 33,4 miliarde de lei, au beneficiari din mediul rural, iar prin Programul „Anghel Saligny”, dintre cele 2.944 de contracte semnate, 82% vizează obiective care se implementează în mediul rural (2.426 de contracte), în valoare de peste 24 miliarde de lei”, a precizat ministrul.

Adrian Veştea a arătat că, de asemenea, prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru valul renovării, fondul local şi construcţia de creşe.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Bani sifonati in mediul rural care e parăsit si nu poate aduce plusvaloare.
    Aici e spaga primarilor care trebuie sa aduca voturi.😵
    Pentru ce s-au aprobat fonduri la comune depopulate pentru constructii de primarii noi?
    Merita ca statul sa risipeasca bani in comune cu 1300-1500 de locuitori pentru constructia unui Nou sediu de Primarie?
    Evident ca in niciun stat condus de oameni competenti!
    Cum citesc eu mesajul urmator:
    “Adrian Veştea a arătat că, de asemenea, prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru valul renovării, fondul local şi construcţia de creşe.”
    In spatele cifrei pompoase de “peste 4000” eu inteleg ca e o sifonare fara precedent a PNRR.
    Pe o lista de obiective necunoscute de nimeni se sifoneaza multi bani pentru sedii noi de Primarii care la o reforma adm.teritoriala vor dispare.
    Vestea a dat bani la Primarii PNL sa faca sedii de primarii acolo unde de abia mai sunt 1000 de suflete si aceia in varsta, acolo unde nu s-a mai nascut niciun copil, acolo unde sunt 30 de salariati in primarie si nu mai au loc de baut cafeaua!
    Ce rusine, ce guvernare, ce sifonare pentru voturi!😵
    O sti Vestea ceva despre oportunitatea si fezabilitatea investitiilor din rural?🙃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *