Controale la furnizorii de energie, pentru oferte înșelătoare. Ministrul Energiei: „Vor să schimbe prețul chiar și la cei cu contracte cu preț ferm. Acest lucru nu se poate!”

Virgil Popescu sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ANRE și ANPC vor demara o serie de controale la anumiți furnizori de energie, pentru a verifica dacă practică oferte înșelătoare și notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, chiar dacă au încheiat contracte cu preț ferm pe un an de zile, anunță ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Controale la furnizori. ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru 1 an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5% din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, arată ministrul, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Virgil Popescu a precizat că va accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât ea să se aplice de anul acesta sau de la 1 ianuarie 2022. El a menționat că statul va veni și cu o compensare a prețului facturilor pentru anumiți consumatori.

„Sprijin pentru consumatori. Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a spus Popescu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *