Ministrul Energiei este audiat în Parlament pe tema facturilor la energie

Redacția feb. 28, 2022 0 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, la o dezbatere privind facturile la energie electrică şi gaze naturale.

Dezbaterea, intitulată „Milioanele de români şi întreprinderile româneşti care suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze nu mai pot fi ignorate. Hârtiile şi promisiunile prezentate la televizor nu ţin loc de investiţii în noi capacităţi de producţie care să reducă facturile românilor”, are loc la solicitarea grupului parlamentar al USR, scrie Agerpres.

Potrivit USR, ministrul Energiei trebuie să prezinte explicaţii, pentru că „milioane de români şi întreprinderi româneşti suferă din cauza facturilor explodate la energie şi gaze”.

„Solicităm ministrului Energiei să ne prezinte explicaţii cu privire la eşecul aplicării măsurilor de sprijin pentru populaţie, precum şi care sunt soluţiile propuse după data de 1 aprilie 2022. De asemenea, ministrul Energiei va trebui să clarifice care sunt, punctual, cu termene asumate, capacităţile de producţie care vor fi puse în funcţiune până la finalul anului, precum şi alte măsuri pentru a creşte oferta de energie şi gaze naturale în piaţă, astfel încât să ne reducem dependenţa de importuri”, au transmis deputaţii USR.

Sursă foto: Virgil Popescu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *