Ministrul Energiei: Se lansează a doua sesiune pentru obținerea de finanțări prin PNRR pentru eficientizarea consumului de energie

Redacția dec. 14, 2022 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Ministrul Energiei Virgil Popescu anunță că se lansează a doua sesiune pentru obținerea finanțării din PNRR pentru investiții în proiecte destinate sprijinirii investițiilor în modernizare, monitorizare și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, potrivit unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

Dată și oră începere depunere de proiecte este 14 decembrie 2022, ora 08:30, iar data și oră închidere depunere de proiecte este de 15 februarie 2022, ora 17:00. Perioada de implementare a măsurii de investiții nu va depăși data de 31 decembrie 2025, potrivit ministrului.

Principalul obiectiv urmărit este creșterea eficienței energetice, prin finalizarea a cel puțin 50 de proiecte de eficiență energetică în industrie.

Tipul apelului este competitiv, iar solicitanți eligibili sunt: microîntreprinderi, IMM-uri, dar și întreprinderi mari și entități cu personalitate juridică înregistrate în România.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 80.600.000 euro, compus din bugetul aprobat pentru măsura de investiții 5 în valoare de 62.000.000 euro și suma suplimentară aferentă supra – contractării, în procent de 30%.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *