Ministrul Finanțelor: 40 de milioane de lei, pensiile speciale pentru parlamentari, au fost transferaţi în Fondul de Rezervă Bugetară

Redacția apr. 16, 2021 1 comentarii
Bani, investitie, planificare, pix / Foto: Pixabay.com

 

Aproximativ 40 de milioane de lei, reprezentând pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi, au fost transferaţi în Fondul de Rezervă Bugetară pentru anul 2021, a anunţat, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pe o pagină de Facebook. El a menţionat că această sumă va putea fi folosită “acolo unde avem nevoie urgentă, respectiv pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19 şi sprijinirea celor vulnerabili”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la finele lunii februarie, legea pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor. Actul normativ elimină pensiile speciale pentru parlamentari. Pe 17 februarie, Parlamentul a adoptat cu amendamente proiectul iniţiat de PSD şi a respins proiectele USR PLUS şi PNL pe aceeaşi temă. Prin acest act normativ articolele 49 şi 50 din Legea statutului deputaţilor şi senatorilor se abrogă.

Mai mulți parlamentari nu sunt însă dispuși să renunțe la aceste privilegii. În ultimele zile, 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021, anunța G4media. Pensiile respective au fost abrogate în aceeași lună. În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale.

Comentarii

 1. E o picătură in Oceanul Risipei Bugetare!
  E de imagine!
  Chiar e nimic.

  Nu inteleg nimic din poeziile electorale cu care au aburit electoratul:
  legea de salarizare unitară, recalcularea pensiilor, schimbarea pensiilor speciale, modificarea legii offshore, resuscitarea măsurilor de sprijin pentru industriile afectate
  și asigurarea succesului pentru programul național de redresare și reziliență.

  Bla.Bla.
  6 luni de guvernare.
  Scandal la cașcaval!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *