Ministrul Finanțelor, despre bugetul pe 2024: Banii pentru pensii au fost cuprinşi în buget, urmează o decizie pe majorarea salariilor profesorilor

bani, lei, finante, bancnote

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a avut luni o discuţie cu deputaţii PNL pe bugetul pe 2024, el afirmând că banii pentru pensii, atât majorarea cu inflaţia, la 1 ianuarie, cât şi recalcularea din septembrie, au fost cuprinşi în buget, şi urmează o decizie pe majorarea salariilor profesorilor, scrie News.ro. Ministrul a precizat că va fi anul cu zero creşteri de taxe şi impozite.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, pe pagina sa de Facebook, că în urma discuţiilor, grupul parlamentar liberal va vota acest buget, care „urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie”.

„Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Ioan Bolos, a obținut azi susținerea deputatilor liberali pentru votul pe bugetul de stat pe anul 2024, întrucât proiectul prevede cerințele PNL:

-Zero taxe și impozite noi în 2024 – solicitare PNL acceptată

-Continuarea investițiilor de pe programul național liberal “Anghel Saligny” – solicitare PNL acceptată

-Sumele prevăzute în buget pentru plata pensiilor majorate – solicitare PNL acceptată

-Bugetate sumele pentru creșterile salariale din educație și finanțarea posturilor pentru medici rezidenți – solicitare PNL acceptată

-PNL rămâne garantul și gardianul Pilonului II de pensii – solicitare PNL acceptată

Bugetul de stat urmează să fie aprobat în parlament până în 22 decembrie, potrivit mesajului publicat pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *