Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluţie la problema inflaţiei persistente a produselor alimentare: mâncaţi mai mult miel, transmite Bloomberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită şi mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune faţă de carnea de miel din cauza mirosului.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

“Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată”, a spus ministrul turc al Finanţelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creşterea explozivă a preţurilor la carne a devenit şi o bătaie de cap pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

În luna martie, preţurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendinţă de creştere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menţionat în mod special carnea roşie şi produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creşterii preţurilor produselor alimentare.