Ministrul Finanţelor din Turcia recomandă populaţiei să mănânce mai multă carne de miel în loc de vită în contextul scumpirilor

Redacția apr. 5, 2023 0 comentarii
miel

Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluţie la problema inflaţiei persistente a produselor alimentare: mâncaţi mai mult miel, transmite Bloomberg.

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită şi mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune faţă de carnea de miel din cauza mirosului.

“Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată”, a spus ministrul turc al Finanţelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creşterea explozivă a preţurilor la carne a devenit şi o bătaie de cap pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

În luna martie, preţurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendinţă de creştere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menţionat în mod special carnea roşie şi produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creşterii preţurilor produselor alimentare.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *