Ministrul Finanţelor din Turcia recomandă populaţiei să mănânce mai multă carne de miel în loc de vită în contextul scumpirilor

miel Sursa foto: Pexels

Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluţie la problema inflaţiei persistente a produselor alimentare: mâncaţi mai mult miel, transmite Bloomberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul Finanţelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetăţeni să îşi schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită şi mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune faţă de carnea de miel din cauza mirosului.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată”, a spus ministrul turc al Finanţelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creşterea explozivă a preţurilor la carne a devenit şi o bătaie de cap pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

În luna martie, preţurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendinţă de creştere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menţionat în mod special carnea roşie şi produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creşterii preţurilor produselor alimentare.