România are nevoie, pentru a asigura un deficit de 7%, de un necesar de finanţare de circa 231 de miliarde de lei, sumă ce va fi asigurată atât de pe pieţe externe, cât şi de pe cele interne, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Tanczos Barna, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Necesarul de finanţare pentru a asigura un deficit de 7%, în condiţiile în care veniturile cresc odată cu creşterea economică şi cu o încasare mai bună, o colectare mai bună, este undeva la 230-231 miliarde lei, sumă care va fi asigurată atât de pe pieţele externe cât şi de pe pieţele interne”, a spus Tanczos Barna la Digi 24.

Acesta a vorbit şi despre titlurile de stat Tezaur şi Fidelis, subliniind că sunt o soluţie bună de economisire pentru toţi cetăţenii.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

„Le recomand tuturor românilor să se intereseze, pentru că reprezintă o investiţie sigură, cu o dobândă mai mare decât dobânzile obişnuite, o dobândă neimpozitată. Şi statul român este interesat ca aceste dobânzi să nu plece la alte companii, să nu plece în afara ţării, ci să ajungă în buzunarele românilor”, a precizat ministrul Finanţelor.

Pe de altă parte, el a afirmat că anul acesta se aşteaptă şi la o reducere de cel puţin 5% a cheltuielilor la nivelul ordonatorilor principali de credite.

„Sunt convins că fiecare manager, fiecare ordonator principal de credite şi fiecare ministru are suficiente pârghii ca să reducă cu cel puţin 5% costurile de personal în anul 2025, per ansamblu. Cu siguranţă, vor fi situaţii în care într-o instituţie se fac reduceri cu 20%, în alte instituţii cu 3-4%, dar pe ansamblu sunt convins că toate ministerele pot reduce cheltuielile de personal cu cel puţin 5%, dacă nu din altceva, din plecările naturale şi neangajări de personal, în felul acesta degrevând bugetul de personal.(…) Aşteptarea mea e ca un procent de cel puţin 5% să însemne reducerile de cheltuieli la nivelul ordonatorilor principali de credite”, a punctat Tanczos Barna.