Ministrul Finanțelor spune că se va extinde perioada pentru care nu se aplică sancțiuni în sistemul eFactura până la 31 mai

eFactura Sursa foto: Facebook / ANAF

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat la Profit.ro că perioada în care nu sunt aplicate sancțiuni pentru nerespectarea obligației de a transmite facturile emise și în sistemul e-Factură  va fi extinsă până la 31 mai.

Astfel, primele sancțiuni pentru neîndeplinirea obligației de a raporta și în e-Factura ar urma să fie aplicate de la 1 iunie.

„Am decis. (Extindem, n.r.) până în 31 mai, ca urmare a faptului că încă sunt 74.000 de plătitori de TVA care nu folosesc e-Factura. Vor primi notificări. Contribuabilii trebuie, însă, să fie atenți – cu data de 1 iulie amenda este de 15% din valoarea facturii”, a spus ministrul, întrebat de Profit.ro dacă a luat decizia de extindere a termenului până la care sancțiunile sunt suspendate. 

Ministrul a mai anunțat în această lună că intenționează să extindă perioada pentru care nu se aplică sancțiuni în sistemul eFactura până la sfârșitul lui iunie.

Sursa foto: Facebook / ANAF

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *