Ministrul german al economiei avertizează că unitatea dintre statele din UE „începe să se prăbușească” din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Redacția mai 30, 2022 0 comentarii
Germania, steag

Unitatea dintre statele din Uniunea Europeană privind sancțiunile împotriva Rusiei „începe să se prăbușească”, a avertizat Robert Habeck, ministrul german al economiei, în timp ce diplomații subliniază diviziunile continue cu privire la un pachet de sancțiuni care urmează să fie discutat luni de statele membre în cadrul unui summit de 2 zile, scrie Financial Times.

Robert Habeck spus că ambasadorii UE reuniți duminică la Bruxelles nu au reușit să ajungă la un acord cu cel mai recent pachet de sancțiuni al blocului împotriva Moscovei, inclusiv un plan de oprire a importurilor de petrol rusesc pe care Ungaria îl blochează de săptămâni.

„După atacul Rusiei asupra Ucrainei, am văzut ce se poate întâmpla atunci când Europa rămâne unită. În vederea summit-ului de luni, să sperăm că va continua așa”, a declarat Habeck, care este și cancelar adjunct, reporterilor din Germania duminică.

Comentariile sale subliniază dificultățile UE în găsirea unei modalități de extindere a pedepselor asupra Moscovei pentru războiul său împotriva Ucrainei, fără a afecta, în același timp, părți ale economiei europene care depind în mare măsură de livrările de petrol și gaze rusești.

Diplomații UE au încercat duminică să se unească într-un plan de compromis pentru a impune un embargo asupra achizițiilor de petrol rusesc și pentru a scuti importurile prin conducte, potrivit a trei diplomați UE. Acest lucru ar acoperi aproximativ două treimi din importurile europene de petrol rusesc, dar evitând să lovească petrolul care curge în Ungaria și alte țări, inclusiv Germania.

Soluția potențială este văzută ca o modalitate de a rezolva preocupările legate de securitatea aprovizionării cu petrol care au fost transmise de Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *