Ministrul german al economiei avertizează că unitatea dintre statele din UE „începe să se prăbușească” din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Germania, steag Sursa foto: Pixabay

Unitatea dintre statele din Uniunea Europeană privind sancțiunile împotriva Rusiei „începe să se prăbușească”, a avertizat Robert Habeck, ministrul german al economiei, în timp ce diplomații subliniază diviziunile continue cu privire la un pachet de sancțiuni care urmează să fie discutat luni de statele membre în cadrul unui summit de 2 zile, scrie Financial Times.

Robert Habeck spus că ambasadorii UE reuniți duminică la Bruxelles nu au reușit să ajungă la un acord cu cel mai recent pachet de sancțiuni al blocului împotriva Moscovei, inclusiv un plan de oprire a importurilor de petrol rusesc pe care Ungaria îl blochează de săptămâni.

„După atacul Rusiei asupra Ucrainei, am văzut ce se poate întâmpla atunci când Europa rămâne unită. În vederea summit-ului de luni, să sperăm că va continua așa”, a declarat Habeck, care este și cancelar adjunct, reporterilor din Germania duminică.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Comentariile sale subliniază dificultățile UE în găsirea unei modalități de extindere a pedepselor asupra Moscovei pentru războiul său împotriva Ucrainei, fără a afecta, în același timp, părți ale economiei europene care depind în mare măsură de livrările de petrol și gaze rusești.

Diplomații UE au încercat duminică să se unească într-un plan de compromis pentru a impune un embargo asupra achizițiilor de petrol rusesc și pentru a scuti importurile prin conducte, potrivit a trei diplomați UE. Acest lucru ar acoperi aproximativ două treimi din importurile europene de petrol rusesc, dar evitând să lovească petrolul care curge în Ungaria și alte țări, inclusiv Germania.

Soluția potențială este văzută ca o modalitate de a rezolva preocupările legate de securitatea aprovizionării cu petrol care au fost transmise de Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: