Ministrul Investițiilor constată că “avem evaziune foarte mare”. Câciu: ”10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”

coruptie mita spaga bani euro sursa foto: Pexels.com

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că avem evaziune foarte mare. ”10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus el, adăugând că evaziunea fiscală rămâne constantă, transmite News.ro. Ministrul Investiţiilor a vorbit și despre necesitatea digitalizării: ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem, ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane”, a adăugat Câciu.

”Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

”În PNRR este un angajament foarte clar şi anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creşterea capacităţii administrative de colectare a statului român”, a spus ministrul.

”Haideţi să ne facem treaba. (…) Dacă digitalizarea ANAF continuă aşa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane. Dacă sistemul spune –  ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că ”realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă”.

sursa foto: Pexels.com

Comentarii

  1. Gruparea interlopa CCR in frunte cu Gheorghe Stan a legalizat talharia, evaziunea, crima si terorismul in Romania, nu bin Laden.

  2. Nici nu este de mirare cu Marea Evaziune , care va creste in continuare cu multe procente ,Acum ca ,s-a dat si acea Lege ,Tampita ,care da frau liber la furat pana la 1 milion sa fie pragul limita .Am crezut ca ,acum pe ultima ,suta de metri de mandat ,d-l johanis ,Nu va seman acel decret ,Dar nu a fost ,sa fie !
    –Deci ,daca-i prinde vor restitui suma ,si viata merge inainte ,;;
    —Dar daca nu-i prinde ?? Cum o sa fie ? O sa fie furturi si maimari ,ptr ca nu le pasa !! TARA LU PAPURA VODA !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *