Ministrul Virgil Popescu dă vina pe furnizorii de energie și-i acuză că au format un cartel prin care țin prețurile ridicate

Redacția ian. 13, 2022 0 comentarii
Moldovagaz

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a acuzat joi o presupusă înțelegere între furnizori pe piața energiei electrice. Într-un interviu la DCNews, el nu a prezentat dovezi în acest sens, dar a spus că a discutat cu șeful Consiliului Concurenței despre această situație.

“Am discutat astăzi cu președintele Consiliului Concurenței vizavi de un posibil cartel pe prețuri pentru că mi se pare, la un moment dat, că prea sunt prețurile… așa! I-am spus situația, ceea ce cred eu”, a spus ministrul Popescu la DC News.

“O să solicităm și noi Consiliului Concurenței să vedem dacă nu cumva au făcut un cartel împreună. Avem timp! Nu vom da bani de la bugetul de stat în plus. Să vedem dacă nu cumva, într-un cartel, furnizorii au mărit prețurile tocmai ca să facă ce spuneți dvs (n.red. Răzvan Dumitrescu)”, a mai spus Virgil Popescu.

Reamintim că guvernul a declanșat un adevărat desant asupra furnizorilor de gaze naturale și energie electrică. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut Parchetului General să investigheze eventuale infracțiuni, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a înființat Comandamentul pentru Energie, prin care va verifica reclamațiile cetățenilor care susțin că furnizorii le-au emis facturi incorecte, fără a include măsurile de plafonare și compensare, sau cu consum mai mare.

Sursa foto: Moldovagaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *