,,Minunea” chiar se întâmplă pe Autostrada București Sud : Aktor a început montarea grinzilor la pasajul peste A 1 București-Pitești de la Ciorogârla

A 0 Sud Aktor Grinzi

,,Minunea” de pe șantierul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Sud chiar se întâmplă miercuri, 13 martie odată cu startul montării grinzilor metalice la pasajul peste A 1 București-Pitești de la Ciorogârla, nodul rutier A0-A 1 fiind esențial pentru finalizarea lotului dintre Bragadiru și Joița (A1). Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu s-a referit plastic, la această etapă de execuție a nodului Ciorogârla drept ,,minunea de pe A 0“, deși adevărata minune ar fi deschiderea circulației la sfârșitul anului dacă se menține ritmul de lucru de pe șantier.

Conform promisiunilor, constructorul Aktor (Grecia) a început montarea grinzilor la nodul rutier Ciorogrârla pe sensul București-Pitești, deocamdată fără a afecta circulația. Deși grinzile sunt aduse în șantier încă din vara anului 2023, montarea lor se face cu întârziere raportat la termenul contractual pentru finalizarea lotului de 18 km. : aprilie 2024 respectiv termenul asumat sfârșitul lunii august.

,,A început montarea tablierului metalic la nodul rutier dintre A 0 și A 1 
De data aceasta, pe șantierul Lotului 3 Sud al Autostrăzii Bucureștiului  A0 , așa cum am anunțat săptămâna trecută, minunea chiar se întâmplă – antreprenorul s-a ținut de cuvânt și a început ridicarea grinzilor tablierului metalic aferent pasajului principal de la intersecția A0 cu A1. Operațiunea se desfășoară cu 2 macarale în tandem, prima deschidere a pasajului pe care se montează grinzile fiind cea de pe partea stânga a sensului de mers București – Pitești, iar la montarea acestora la deschiderea peste A1, în aproximativ 10-14 zile, va fi nevoie de devierea traficului pe bretele provizorii.
Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona Bragadiru-Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla -Domnești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km.” – Ionel Scrioșteanu.
La începutul lunii februarie, Aktor și-a asumat finalizarea lotului 3 în septembrie (2024) ceea ce ar însemna un progres de 6-7% lună, progres pe care doar constructorii care lucrează non stop și cu resurse de personal și utilaje semnificative îl pot obține (cazurile UMB pe Lotul 3 Craiova – Pitești sau Strabag – Geiger pe Autostrada Transilvania).

Lotul 3 al Autostrăzii A0 București Sud, cel mai important lot de autostradă care trebuie deschis în 2024, riscă să rateze inaugurarea și în acest an (după ce a fost promis în 2022 pentru decembrie 2023), susține Asociația Pro Infrastructură, care a publicat cele mai noi imagini de pe șantier. Pe lotul de 18 km dintre Bragadiru (DN 6) și Autostrada A1 Joița, constructorul Aktor (Grecia) a început anul de la 57% execuție, dar după două luni cu vreme nesperat de bună, șantierul nu pare că s-a „dezmorțit”.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

„Termenul contractual de finalizare este aprilie 2024. Constructorul Aktor are șanse infime să dea în folosință lotul în decembrie. Progresul este insuficient, mobilizarea lasă foarte mult de dorit. În acest ritm, 2024 devine misiune imposibilă în câteva luni”, susține API.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: