Mircea Căpățînă, co-fondatorul softului de contabilitate SmartBill, preia 8% din serviciul de curierat 100% electric Curiera, după participarea acestora în emisiunea Imperiul Leilor

Curiera

Mircea Căpăţînă, co-fondator şi director de marketing al softului de contabilitate SmartBill, preia 8% din business-ul Curiera, singurul serviciu de curierat 100% electric din Bucureşti-Ilfov, în urma participării acestora la emisiunea Imperiul Leilor. Investitorul contribuie cu 80.000 euro pentru creşterea afacerii de curierat fondată de Silvia Duţă.

Despre motivaţia acestei investiţii, Mircea declară: „Mi-a plăcut antreprenorul, în primul rând, încă din platoul de la Imperiul Leilor. Mi-a plăcut gradul nebun de implicare pe care îl are Silvia. Ea este întruchiparea pentru două expresii celebre în domeniul investițiilor: “skin in the game” și “all in”. Mi-a plăcut cât de mult cunoaște piața de curierat. Mi-a plăcut de ea ca om, căci oamenii investesc, în primul rând, în oameni. Și, evident, mi-a plăcut și business-ul Curiera și rata de creștere accelerată de la o lună la alta și faptul că se dau peste cap să facă livrări cu mașini 100% electrice.”

Antreprenorul spune, despre implicarea sa în business-ul Curiera: “Cred că pot ajuta Curiera în procesul de creștere, de la decizii de business și strategie până la runde mai mari de investiții și, dacă va fi cândva cazul, exit. Sunt convins că nu va trece mult până compania va fi foarte atractivă pentru jucători mari locali sau chiar internaționali. Mă încântă toate perspectivele, ce putem oferi pieței, clienților și, nu în ultimul rând, fondatoarei, Silvia.”

Despre piaţa de curierat din România, Mircea spune: „Cred că este o piață provocatoare, în continuă evoluție, piață în care sigur e loc de inovație, iar Curiera cu mașini 100% electrice, câştigă exact aici. Un business care excelează într-o piaţă din ce în ce mai grea este mai atractiv pentru investitori.” În plus, despre viitorul pieţei de curierat electric, investitorul adaugă: “Cred că și jucătorii mari se vor alătura acestui demers și faptul că suntem primii ne oferă un avantaj competitiv excelent.”

Silvia Duţă este mamă şi antreprenoare. Ea a fondat business-ul Curiera, singurul serviciu de curierat din România care utilizează 100% maşini electrice pentru livrările din Bucureşti-Ilfov. Silvia a participat pe 3 octombrie la emisiunea Imperiul Leilor.

Curiera este o companie de curierat care operează la nivel național. În București și Ilfov livrează cu flota proprie 100% electrică. Despre decizia de a înfiinţa acest business, Silvia declară: „Am observat o nevoie crescută pentru servicii de curierat fiabile și eficiente. Văzând această oportunitate în piață, am decis să înființez Curiera pentru a oferi servicii de curierat de încredere și prompte la un preţ accesibil, fără costuri ascunse, oferind servicii de suport și mentenanță rapide și prietenoase.”

Pe termen lung, obiectivele Curiera ţin atât de eficientizare, cât şi de extindere. Legat de răspunsul publicului, Silvia declară: “Sunt încântați de ideea reducerii poluării şi de susţinerea mediului înconjurător și se bucură că putem oferi servicii de curierat sustenabile și prietenoase. Mulți clienți semnează contractul cu noi doar datorită faptului că livrăm cu maşini electrice.”

Cei 80.000 euro vor fi utilizaţi ca treaptă pentru expansiunea afacerii şi capital de lucru, pentru a eficientiza infrastructura companiei. Curiera pune accent şi pe expansiune, prin diverse parteneriate.

Mircea Căpăţînă este antreprenor, investitor şi membru în juriul Imperiul Leilor. El mai este co-fondator al softului de contabilitate SmartBill şi investitor într-o companie care se ocupă cu criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *