Jeff Bezos a cumpărat o singură acțiune Amazon, pentru prima dată din 2002. Analiștii nu pot înțelege motivul

Jeff Bezos

Jeff Bezos, a treia cea mai bogată persoană din lume, a făcut ceva ciudat în urmă cu două săptămâni: A cumpărat o singură acțiune a Amazon.com Inc. pentru 114,77 dolari, scrie Bloomberg.

Achiziția de acțiuni este prima sa achiziție din registrele care datează din 2002. Fondatorul Amazon este mai cunoscut pentru că vinde – din 2002 a scăpat de acțiuni în valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari pentru a-și finanța diversele activități, de la compania de rachete Blue Origin la plăceri personale, cum ar fi noul său superyacht Koru, în valoare de 500 de milioane de dolari.

În urma ofertei publice inițiale a Amazon din 1997, Bezos nu a mai primit acțiuni drept compensație și a luat doar un salariu mic. El deține în continuare aproximativ 10% din companie, care reprezintă cea mai mare parte a averii sale de 148 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Achiziția de acțiuni din 25 mai l-a făcut cu aproximativ 10 dolari mai bogat, în condițiile în care acțiunile Amazon se tranzacționau vineri în jurul valorii de 124 de dolari, stimulate de o revenire mai amplă a sectorului tehnologic, care a împins indicele S&P 500 într-o piață ascendentă în această săptămână.

Mișcarea lui Bezos i-a derutat pe analiștii Amazon și pe cei care urmăresc acțiunile, care nu știu ce să înțeleagă din această achiziție singulară. Social media a fost plină de teorii, o persoană speculând că Bezos a plănuit să ofere certificatul fizic drept cadou, iar alții spunând că trebuie să fi apăsat din greșeală pe butonul de cumpărare din contul său de brokeraj. Amazon și un reprezentant al lui Bezos au refuzat să comenteze achiziția.

„Avea nevoie de încă o acțiune pentru a prelua controlul”, a glumit Mark Shmulik, analist la Sanford C. Bernstein. (Bezos deține 9,7% din acțiunile Amazon și păstrează controlul asupra votului asupra pachetului de 2,9% deținut de MacKenzie Scott, fosta sa soție, potrivit datelor compilate de Bloomberg).

Răspunsul serios al lui Shmulik, la fel ca al tuturor celorlalți: „Încerc să-mi dau seama despre ce a fost vorba”.

Apoi, există teoria că Bezos se amuză de Elon Musk, făcând achiziția la ora 4.20, care semnifică un eveniment anual care are loc pe 20 aprilie (data este 20/4 sau în formatul de date american 4/20), pentru a celebra canabisul. Elon Musk este un considerat prietenos cu canabisul, ținând cont de numeroasele glume cu „420” și pentru că a fost filmat în timpul unui podcast în timp ce fuma un amestec de marijuana și tutun.

Achiziția lui Bezos a fost raportată a doua zi, la ora 16:20, ora New York-ului, potrivit rapoartelor. De asemenea, el a dăruit 69.290 de acțiuni în valoare de aproape 8 milioane de dolari unei organizații non-profit, se arată în raport.

Comentarii

  1. Misterioase sunt gaurile negre si nu au de ce sa apara pe aici astfel de termeni. Titlurile acestea sunt pentru websiteuri conspirationiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *