Moldova şi-a redus cu 55,5% consumul de gaz în noiembrie

Gaze-aragaz Sursa foto: Pexels

Volumul consumului de gaze naturale în Moldova a fost de 63,1 milioane de metri cubi în noiembrie – cu 55,5% mai puțin decât în urmă cu un an. Acest lucru a fost comunicat agenției Infotag de către serviciul de presă al SA Moldovagaz, scrie Rador.

Potrivit sursei, comparativ cu octombrie 2022, consumul a crescut cu 33,5 milioane de metri cubi sau cu aproape 113%.

Consumatorii casnici au achitat (până la 30 noiembrie) 99,1% din sumele facturate, în creștere cu 0,1 p.p. faţă de aceeași perioadă a anului trecut. În cazul consumatorilor noncasnici (persoane juridice), ponderea plăților a ajuns la 99,3% (+0,5 p.p.). Nivelul de plată pentru întreprinderile din sectorul energiei termice și electrice a fost de 99,9% (+0,3 p.p.).

În conformitate cu legea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice, consumatorii casnici (568.000 de conturi personale) au primit compensaţii în valoare totală de 357,9 milioane lei pentru gazul consumat în luna noiembrie. Totodată, consumatorilor casnici din asociațiile de locatari în număr total de 6874 locuri de consum, volumul compensațiilor a constituit 5,6 milioane lei, în funcție de categoria vulnerabilității energetice atribuite.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *