Motorina de la Petrom s-a scumpit din nou, prețul de apropie tot mai mult de 8 lei pe litru

Statie Petrom 4

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit marți, 03 octombrie, motorina standard cu 5 bani pe litru. Precedenta majorare de preț a motorinei, cu 5 bani pe litru, a avut loc vineri dimineața, 29 septembrie. Iar benzina standard s-a mai ieftinit cu un ban pe litru, după ce luni, 02 octombrie, prețul benzinei standard a mai scăzut cu 5 bani pe litru.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă marți între 7,17 lei și 7,23 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,79 și 7,82 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți 03 octombrie, un preț de 7,22 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,81 lei pentru cel de motorină standard.

Potrivit peco-online, este cel mai ridicat preț al motorinei de la Petrom din acest an. Pe 24 ianuarie 2023, motorina s-a scumpit cu 9 bani pe litru și a ajuns la 7,71 lei pe litru, apoi prețul a scăzut pe parcursul anului.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,1%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 4,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 17,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *