Munca de acasă a favorizat creșterea atacurilor cibernetice împotriva IMM-urilor. Au fost de 6 ori mai multe anul trecut față de 2020

atac cibernetic wordpress securitate hackeri Sursa foto: Pixabay

Atacurile cibernetice asupra întreprinderilor mici și mijlocii din toată lumea au crescut de 6 ori în 2021 față de 2020. 

Datele au fost prezentate de Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România, la conferința Embrace Proactive Security with Zero Trust.

Acest lucru a fost favorizat de doi factori: digitalizarea și dezvoltarea muncii la distanță. Drept urmare, companiile trebuie să implementeze soluții performante de securitate pentru a-și proteja angajații și infrastructurile digitale. 

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Bogdan Putinică, General Manager al Microsoft România, a mai arătat că aproximativ 70% din totalul breșelor de securitate, la nivel global, sunt reprezentate de furtul de date personale. 

“Economia datelor din Europa ar urma să atingă valoarea de 829 de miliarde de euro până în anul 2025. Aceasta deschide ușa unor riscuri de securitate, costul criminalității cibernetice fiind estimat să ajungă la 10 trilioane de dolari tot până atunci. Securitatea cibernetică nu a fost niciodată mai importantă, cu atât mai mult cu cât le oferă guvernelor sprijin în protejarea infrastructurilor digitale critice, iar mediului de afaceri încrederea necesară pentru a se adapta mai ușor la schimbările aduse de economia digitală. Totodată, ne ajută să știm că datele noastre personale, indiferent că vorbim de persoane fizice, cât și juridice, sunt protejate. Așadar, o companie care vrea să funcționeze și să se dezvolte are nevoie de o strategie de securitate cibernetică funcțională”, a declarat Bogdan Putinică.

La rândul său, Anton Rog, director al Centrului Național Cyberint, a explicat cu ce amenințări se confruntă România în acest moment, atât la nivelul instituțiilor guvernamentale, cât și la nivelului mediului de afaceri.

“În ultima perioadă, am resimțit tot felul de amenințări, între care atacurile tip DDoS îndreptate împotriva site-urilor guvernamentale, companiilor, dar și instituțiilor financiare. Până în 2021, tool-urile utilizate de acești atacatori cibernetici nu erau atât de complexe, dar începând cu 2021 am observat o schimbare importantă, amenințările de tip malware devenind foarte complexe. Este evident că fenomenul criminalității cibernetice este în creștere, este real și se întâmplă frecvent în România. Ceea ce trebuie să știm este că luarea de măsuri minimale, cum ar fi schimbarea parolelor, un soft antivirus licențiat și avansat, precum și alte sisteme de protecție, ne scutesc de încetarea activității”, a afirmat Anton Rog.

În Europa, 1 din 8 companii a fost afectată de atacuri cibernetice, dar mai bine de jumătate dintre cele din Europa Centrală şi de Est nu au strategii complexe de securitate cibernetică. În cazul României, doar 40% dintre companii au o strategie de securitate cibernetică funcţională. 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: