Nemții de la Knauf vor investi 200 de milioane de euro în România, în două noi facilități de producție de ghips carton

Tarnaveni Sursa foto: Knauf Insulation

Producătorul german de materiale izolante, înființat în Luxemburg, Knauf, va investi 200 de milioane de euro în România. Compania are în plan dezvoltarea a două noi facilități de producție pe teritoriul țării noastre pentru ghips carton, profiluri metalice și materiale de izolații, care vor genera 200 de noi locuri de muncă.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri dintre premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții companiilor germane reunite în Camera de Comerț Româno-Germană (AHK România), potrivit unui comunicat al Guvernului român.

Potrivit Executivului, aceste investiții vor încuraja producția locală pentru materiale cu valoare adăugată mare, România având oportunitatea de a deveni un exportator în regiune. Totodată, Guvernul afirmă că materialele produse în țara noastră vor putea asigura o parte din necesarul intern al materialelor de construcții, în condițiile în care 90% dintre locuințele din România au nevoie de izolație pentru a putea scădea emisiile de carbon și consumul de energie și gaze naturale destinat încălzirii.

„Această nouă investiție germană în țara noastră este un semnal de încredere, care întărește legăturile noastre economice și oferă acces unor noi tehnologii, necesare modernizării capacităților de producție. Cele peste 300.000 de noi locuri de muncă create de investițiile realizate în România de companiile germane contribuie la bunăstarea țării noastre, generând stabilitate și dezvoltare. Guvernul acordă importanță majoră investițiilor străine, dar și celor realizate de antreprenorii români. Avem toată deschiderea pentru a facilita noi investiții. Atragerea de investiții pe teritoriul țării noastre reprezintă un deziderat al acestui Guvern, garantând stabilitatea și predictibilitatea economică”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, AHK. Participanții la întrevedere au remarcat nivelul înalt al schimburilor comerciale, care sunt estimate la 35 de miliarde de euro în acest an. Interesul companiilor germane pentru investițiile realizate în România au o relevanță specială, în contextul în care lanțurile de aprovizionare în estul Europei și în Asia sunt afectate și influențează capacitatea logistică europeană.

Reamintim că, la începutul acestui an, Knauf Insulation a achiziționat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni, județul Mureș. „Achiziția fabricii din România va sprijini obiectivele de creștere ale Knauf Insulation și va oferi o capacitate suplimentară pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru soluțiile noastre de izolare în regiune”, a declarat Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, membru al Comitetului de management al Grupului Knauf. Knauf Insulation avea în plan să investească în retehnologizarea liniei de producție din Târnăveni pentru a o aduce la standarde moderne de producție.

Knauf Insulation a intrat în 2008 pe piața din România și face parte din Grupul Knauf care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu peste 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020.

Sursa foto: Knauf Insulation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *