UPDATE: AFM oprește pe termen nedefinit programul Casa Verde Fotovoltaice, până dezvoltă o nouă soluție informatică

casa panouri solare fotovoltaice Sursa foto Pixabay (2)

UPDATE Administraţia Fondului pentru Mediu anunță ca oprește pe termen nedefinit programul Casa Verde Fotovoltaice, după ce platforma nu a funcționat.

„Din păcate, chiar dacă am alocat toate resursele de hardware pe care le-am avut la AFM pentru sistemul informatic, nici la ora 16:00 nu a funcționat în parametrii optimi. Am oprit sistemul, trebuie să venim cu o altă soluție tehnică atunci când vom relansa programul”, transmite Lóránd-Árpád Fulop, președintele AFM.

Reprezentanții AFM vor anunța mâine când se va relua depunerea și ce se va întâmpla cu dosarele deja depuse.

UPDATE Administraţia Fondului pentru Mediu reia înscrierile programul Casa Verde Fotovoltaice pe 22 decembrie, începând cu ora 16:00, după ce acestea au fost suspendate temporar.

„Pentru accesarea aplicației informatice, recomandăm instalatorilor să utilizeze Google Chrome”, a declarat Lóránd-Árpád FÜLÖP, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Știrea inițială

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat miercuri că a suspendat accesul în aplicaţia informatică dedicată programului Casa Verde Fotovoltaice, după ce utilizatorii au întâmpinat probleme în utilizarea platformei. O nouă încercare va avea loc în cursul zilei. Aceasta este a doua ediție a programului și de asemenea a doua oară când AFM îl oprește.

AFM menționează că dosarele depuse în aplicație vor fi anulate. Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficiențelor aplicației informatice, la o dată care va fi stabilită și comunicată ulterior.

„Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru reluarea programului”, transmite instituția.

Platforma a funcționat cu sincope, imediat după lansarea înscrierilor, la ora 10.00, utilizatorii afirmând că nu pot încărca proiectele. Ulterior, aplicația a permis parțial încărcarea de dosare. În cele din urmă, aplicația a fost oprită.

Președintele AFM, Fülöp Lóránd, a transmis că la ora 14.00 va avea loc o simulare privind înscrierea în platformă, iar dacă aceasta merge bine, sistemul informatic va fi relansat la ora 15.00.

Prima ediție, suspendată după suspiciuni de fraudă

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost oprit la numai șase ore după ce a fost lansat, în data de 10 septembrie 2019, pe fondul suspiciunilor de fraudă la înscrierea unor dosare.

Suspiciunile au venit după ce, în prima zi de înscriere, o singură firmă de instalatori din Oltenia a reuşit performanţa de a înregistra 2.700 de aplicaţii în doar câteva ore, mai mult decât aplicaţiile depuse în oricare dintre celelalte şapte regiuni. Înregistrarea atât de multor dosare într-un mod corect, în numai câteva ore, este foarte puţin probabilă, având în vedere că o singură persoană nu poate încărca mai mult de 4 dosare într-o oră.

AFM a sesizat atunci organele abilitate. Programul a continuat însă, toate dosarele înscrise atunci fiind luate în calcul la finanțare.

Comentarii

  1. Sa va ia dracu de hoti si incopetenti.Ati pus lumea pe drum sa faca dosare si dupa cateva ore ati blocat totul.Sunteti niste hoti ordinari,huuoooooo.

  2. Romania ,tara cu cei mai buni oameni in sistemul IT , si veniti cu asemenea aberatie. Sunteti fara cuvinte , clasa politica perfect omegena .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.