Nicolae Ciucă: Guvernul vrea un plan de acțiuni pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei

Redacția iun. 19, 2023 4 comentarii
ciuca

Guvernul vrea un plan de acțiuni pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei, a afirmat luni fostul premier Nicolae Ciucă, după o întâlnire la Palatul Victoria cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu și cu primul ministru, Marcel Ciolacu.

„Această discuție a vizat, în primul rând, un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei. Prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”, a afirmat Ciucă.

El a precizat că a discutat atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul său, precum și despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat.

„În context, m-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles și a cărei aprobare o așteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârșitul acestei luni”, a mai precizat el.

Foto: Captura video, guvern

Comentarii

 1. Nu sunt sigur de acest mesaj.
  Pas cu pas baieti!
  Ati discutat nimicuri de care trebuie spus ca nu e niciun politician interesat.
  Investiții, deficit, inflatie, PNRR,bla,bla..
  😵😵
  Nu ati discutat despre: cumularzi, speciale despre care putem spune ca nu e interesat niciunul din cei prezenti la discutii.
  Viață lungă sa va ajungă!
  Sau România lucrului bine fâcut!🙄

 2. Pai cum sa nu fie deficit si inflatie cand peste 5% din PIB se duce pe bonusuri suplimentare de loialitate infractionala platite specialilor complici in distrugeri, crime, jafuri si coruptie endemica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *