Nicolae Ciucă: Noul pachet de măsuri de ajutor economic va avea un impact de 3,4% din PIB

Nicolae Ciuca Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern până acum este de 3,4% din PIB. Acesta spune că executivul european este de acord cu „flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor.

Premierul Nicolae Ciucă spune că impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie, discutate până acum, este de aproximativ 3,4% din PIB.

„Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020.

Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcție de onestitatea noastră și modul în care reușim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate”, a mai afirmat Ciucă.

Premierul a discutat sâmbătă cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, despre finanțarea măsurilor economice și financiare pentru protejarea populației și economiei românești.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *