Nicușor Dan anunță începerea demersurilor pentru extinderea rețelei de tramvai din București

Redacția iul. 7, 2022 0 comentarii
STB Tramvaie

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că s-au început demersurile pentru extinderea rețelei de tramvai din București. Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice e de circa 10 milioane lei plus TVA. Economedia a scris anterior aici că Primăria Municipiului București a scos la licitație în SICAP contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului de extindere a mai multor linii de tramvai, anume cele din zona Unirii, cele din inelul median sud-est care unește Ferentari și Pantalimon și cea dintre bucla Mezeș și mall-ul Colosseum, din Chitila. În plus, vizată este și construcția unei linii noi între capătul tramvaiului 5 și mall-ul Băneasa.

„Azi s-a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice documentația pentru achiziția studiilor de fezabilitate aferente construirii de noi linii de tramvai, pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului. Este vorba despre aproximativ 15 kilometri de linie de tramvai, împărțiți în patru loturi”, a scris Nicușor Dan.

Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii (da, vom avea tramvai prin Piața Unirii, care va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri).

Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațeganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică.

Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa, iar lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum.

„Valoarea totală estimată pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru cele 4 loturi este de aproximativ 10 milioane de lei plus TVA, cu termen de execuție de 9 luni, pentru fiecare lot. Așteptăm depunerea ofertelor până pe data de 23 august”, spune primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *