Nicușor Dan anunță revenirea tramvaielor 5 pe linia corporatiștilor Pipera – Băneasa/ Tramvaiele nu mai circulă de 5 ani, iar șoferii au transformat linia în parcare

STB Tramvaie

Primăria Capitalei va relua circulația tramvaielor pe linia 5 Pipera – Băneasa, STB urmând să facă lucrări în regie proprie pentru refacerea buclei de întoarcere de pe bulevardul Aerogării. Linia 5 asigură legătura cu zona de birouri din Pipera și Băneasa, iar după suspendarea din 2017, linia a fost transformată în parcare. Practic, Primăria Capitalei a avut nevoie de peste 5 ani pentru a face exproprierile necesare modernizării buclei de întoarcere și a începe lucrările pentru refacerea șinelor. (Exproprierile au vizat o suprafață de 2 metri și un gard de 21 de metri, potrivit PMB). Tramvaiele vor facilita deplasarea spre instituții publice – Direcția Permise și Înmatriculări și vor face legătura și cu linia de Metrou M2 Berceni – Pipera.

Pe linia 5 este modernizat doar tronsonul de la Podul (Pasajul suprateran) Băneasa până la Aeroportul Băneasa. Primarul Nicușor Dan a anunțat că STB va face lucrările necesare în regie proprie: „Am semnat contractul de servicii de proiectare şi execuţie pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a buclei de tramvai de pe bulevardul Aerogării. Lucrările vor fi realizate de Societatea de Transport București. Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza problemelor ridicate de exproprieri și intrarea în insolvență a fostului executant. Până la mijlocul acestei luni va fi emis ordinul de începere a proiectării, iar apoi cel pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor. Se vor moderniza linia de tramvai, rețeaua de contact și peroanele și se vor reface canalizația pentru semafoare, carosabilul și trotuarele. Lucrările vor dura 6 luni, iar valoarea contractului este de aproximativ 9,6 milioane lei”.

Traseul liniei 5 nu face parte din rutele pe care vor circula noile Tramvaie Astra Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *