VIDEO Nissan va lansa, probabil în 2024, un succesor electric al modelului Micra

Redacția ian. 28, 2022 0 comentarii
nissan

Nissan va lansa succesorul complet electric al supermini-ului Micra pentru Europa. Proiectat de producătorul auto japonez, modelul se va baza pe noua platformă CMF B-EV a Alianței Renault Nissan Mitsubishi, pe care o va împărți cu viitorul Renault 5 EV.

Ambele vehicule vor fi construite la Renault ElectriCity din nordul Franței, un complex de trei fabrici (Douai, Maubeuge și Ruitz) reutilizat pentru a forma cea mai mare unitate de producție de vehicule electrice din Europa.

Noul vehicul electric compact va succeda emblematicului Nissan Micra ca vehicul entry-level din gama europeană a producătorului auto. Nissan spune că va anunța numele vehiculului electric „la vremea potrivită”, deci mașina s-ar putea să nu se numeascăMicra.

De altfel, Nissan a prezentat un scurt teaser video, care dezvăluie un front cu aspect prietenos, cu lumini mari de zi cu LED, rotunde, cu trei grupuri de faruri orizontale în mijloc, LED-uri verticale suplimentare amplasate pe fiecare parte a barei de protecție și un logo Nissan iluminat între faruri.

Nissan spune că platforma CMF B-EV „permite companiilor să mențină un stil unic pentru produsele lor respective”, iar acest lucru este evident privind cât de diferit arată Micra EV față de prototipul Renault 5 EV.
„Acest model complet nou va fi proiectat de Nissan și proiectat și produs de Renault folosind noua noastră platformă comună, maximizând utilizarea activelor Alianței noastre, menținând în același timp caracterul Nissan. Acesta este un exemplu excelent al abordării „diferențierii inteligente” a Alianței. . Succezând emblematicul nostru Micra, sunt sigur că acest nou model va oferi și mai mult entuziasm clienților noștri din Europa”, susține Ashwanu Gupta, directorul de operațiuni al Nissan.

Pentru moment, Nissan nu este dispus să dezvăluie mai multe despre noul EV, cu informații despre produs, detalii tehnice și momentul lansării care urmează să fie anunțate mai târziu. Potrivit celor mai multe rapoarte, Nissan plănuiește să lanseze hatchback-ul electric în 2024.

Pe lângă noul model mic, gama de vehicule electrice europene a Nissan va include, de asemenea, crossover-ul compact Ariya lansat în acest an și coupe-ul crossover compact care va succeda Leaf în 2025.

Sursa foto: Nissan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.