Nord Stream 2: Conductele dintre Germania și Rusia au fost conectate. Gazprom începe procedura de umplere cu gaz

Carmen Radu iun. 11, 2021 3 comentarii
nord-stream-2

Proiectul rusesc de gaze Nord Stream 2 începe vineri pregătirile pentru a umple prima dintre cele două conducte cu gaz natural dintre Germania și Rusia, se arată într-un comunicat al proiectului condus de Gazprom.

Nord Stream 2, care se derulează pe albia Mării Baltice din Rusia până în Germania, ocolind Ucraina, s-a confruntat cu critici din partea Statelor Unite, care afirmă că va crește dependența europeană de gazul rusesc.

„Partea offshore a unei conducte a Nord Stream 2 a fost finalizată. Așezarea conductelor a fost finalizată pe 4 iunie 2021, iar conectarea a fost realizată astăzi (ieri, n.r.). Secțiunile de conducte offshore din Rusia și Germania au fost astfel interconectate”, arată comunicatul Nord Stream 2.

Începând de astăzi se vor desfășura activitățile premergătoare umplerii conductei cu gaz.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămâna trecută că proiectul este gata să înceapă pomparea gazului în Germania, iar ultima etapă din proiect va fi finalizată, deoarece noua administrație americană caută relații bune cu „partenerii cheie din Europa”.

Lucrările de conducte offshore de pe a doua linie sunt în curs de desfășurare, mai transmite Nord Stream 2. Putin a declarat săptămâna trecută că Rusia urmează să termine a doua conductă în termen de două luni.

Odată ce Nord Stream 2 este terminat, acesta va dubla volumul anual al traseului existent la 110 miliarde de metri cubi.

Comentarii

 1. Primul episod al razboiului economic a fost castigat de Rusia.

  Celelalte conducte ce vin din Asia nici nu mai conteaza!
  Germania va închide rapid minele si banii din PNRR merg la digitalizare!
  Si vor fi inaintea tuturor.
  Deja sunt intr-un fel!
  Dar la unii PNRR e o poezie!

 2. Pai nu ziceau nemții ca pana în 2030 nu vor mai fi centrale pe gaz? Atunci de ce au făcut gazoductul, sau taxele sunt doar pentru prosti???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.