Noul program de circulație la Podul de la Brăila: Podul peste Dunăre se închide pe timpul nopții pentru demontarea macaralelor

Pod Brăila

Podul peste Dunăre de la Brăila, prima legătură rutieră între județele Brăila și Tulcea, are de luni, 17 iulie, un nou program de circulație. Podul de la Brăila se închide noaptea, de luni până vineri inclusiv, pentru operațiunea de demontare a macaralelor, restricțiile de circulație urmând să dureze până la sfârșitul lunii noiembrie.

Astfel, pentru minivacanța de 14-15 august (luni și marți) și în week -end (nopțile de sâmbătă spre duminică și duminică spre luni) Podul Brăila – Tulcea va fi deschis non-stop.

„Program circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila! Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00. În perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila”, arată CNAIR.

Podul de la Brăila, supranumit „Golden Gate” de România, a fost inaugurat pe 6 iulie, însă doar pe varianta „scurtă” Măcin, urmând ca la sfârșitul anului să fie deschisă și varianta Jijila (10-11 km cu profil de Drum Expres).

Contractul pentru podul Brăila a fost semnat cu asocierea italo-niponă WeBuild (Astaldi) – IHI Infrastructure în ianuarie 2018 pentru 2 miliarde lei (cost inițial), lucrările pregătitoare au început la sfârșitul acelui an, iar primul termen de inaugurare era decembrie 2021, amânat ulterior pentru decembrie 2022 respectiv 27 iunie/6 iulie. În primii 5 ani trecerea va fi gratuită. Podul are o lungime de 1.974 de metri și o deschidere centrală de 1.120 de metri.

Foto: Răducu P Popa

Sursa foto: Facebook / Răducu Popa

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *