Nuclearelectrica a încheiat un acord cu BWXT Medical Ltd, furnizor de componente nucleare și combustibil pentru guvernul SUA, pentru dezvoltarea medicinei nucleare în Europa

Redacția mart. 17, 2023 0 comentarii
nuclearelectrica, Cernavoda

SN Nuclearelectrica SA anunță că a încheiat un acord cu BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies, furnizor de componente nucleare și combustibil pentru guvernul SUA, pentru dezvoltarea medicinei nucleare în Europa, potrivit unui comunicat de presă.

Conform anunțului, acordul va explora posibilitatea de a dezvolta cooperarea în medicina nucleară în Europa, pentru producția de izotopi medicali, iar scopul inițial al acordului este de a efectua o analiză de piață specifică, pe baza căreia colaborarea se va dezvolta în faze ulterioare. 

„Industria nucleară este în prezent esențială atât pentru generarea de energie electrică curată, cât și pentru a asigura producția de izotopi medicali. Având în vedere evoluțiile recente ale pieței de izotopi medicali, nevoia de a contribui la asigurarea securității aprovizionării este în creștere și, prin urmare, credem că este momentul perfect pentru a urmări această oportunitate și a implementa cu succes proiecte de producție de izotopi în centrala nucleară de la Cernavoda”, spune Cosmin Ghiță, director general, Nuclearelectrica. 

„BWXT Medical se angajează să crească aprovizionarea fiabilă cu izotopi medicali care salvează vieți pentru piața de medicină nucleară din întreaga lume. Colaborarea noastră interesantă cu Nuclearelectrica este un pas important pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării a milioane de oameni din întreaga lume și pentru a ne poziționa în continuare afacerea pentru a răspunde cererii globale în creștere”, precizează Jonathan Cirtain, președinte și director executiv, BWXT Medical Ltd.

Nuclearelectrica are 26 de ani de experiență operațională. Prin cele 3 proiecte strategice de investiții ale sale, (Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă, Proiectul Unităților 3 si 4, Proiectul SMR), compania urmărește să furnizeze energie curată, să reducă amprenta de carbon, să susțină Acordul de la Paris și, pe baza strategiei sale ESG, să sprijine, de asemenea, inițiative cu impact asupra sănătății umane, cum ar fi acest acord. 

BWXT Medical Ltd., parte a BWX Technologies, Inc., are mai mult de 40 de ani de experiență în domeniul medicinei nucleare, și anume producția de izotopi medicali, produse farmaceutice, dispozitive medicale, consolidând cooperarea pentru a dezvolta în continuare noi tratamente în domeniul medicinei nucleare prin dezvoltarea, fabricarea și furnizarea de produse de diagnosticare imagistică și de tratament prin radioterapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *