Nuclearelectrica își va construi un nou sediu la Cernavodă pentru a lăsa loc reactoarelor 3 și 4

centrala nucleara cernavoda sursa CNE

Nuclearelectrica, operatorul Centralei Nucleare Cernavodă, a scos la licitație în SICAP un contract de 1,3 milioane lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea ridicării unei clădiri noi de birouri la Cernavodă.

Clădirea va fi cu șase etaje și va găzdui 600 de angajați ai CNE, actuali și viitori, compania preconizând angajări , odată cu demararea proiectului reabilitării U1 și construcției U 3 și 4.

„În cadrul SF-ului vor fi analizate minim următoarele două scenarii (opțiuni tehnico-economice) privind realizarea obiectivului de investiții: – Scenariul 1: Imobil cu structură de rezistență din beton armat de tipul structură duală (cadre din beton armat și diafragme, grinzi și plăci); – Scenariul 2: Imobil cu structură de rezistență din beton armat de tipul structură cu pereți (diafragme din beton armat și cadre perimetrale, dală groasă cu grindă perimetrală)”, cere CNE.

Clădirea Commisioning, Pavilioanele 6 și 7, în care stau acum angajații, sunt considerate învechite, fiind construite odată cu U1 și 2.

Nuclearelectrica are, în următorii opt ani, proiecte care cumulează aproape 10 miliarde de euro. În următorii trei ani, trebuie derulate lucrările la reabilitarea U1, pentru prelungirea duratei de viață cu 30 de ani, la un cost de 1,5 miliarde euro. Apoi, din 2025 încep lucrările de construcție a U3 și 4, care vor fi puse în funcțiune în 2029 și 2031, și care vor costa circa 8 miliarde euro, conform estimărilor actuale.

sursa foto: CNE

Comentarii

  1. 1. Informație este falsă și ilogică. Cum să construiești ceva ca să faci loc pentru altceva?
    2. Reactoarele 3 și 4 sunt pe locul lor de peste 30 de ani.
    3. Clădirea ” Commisioning” este de fapt un ansamblu de containere ( cel puțin așa era când am lucrat acolo ).
    In mod cert este nevoie de spațiu pentru cei care vor lucra pentru U1 . U3 și U4 și apoi pentru exploatare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *