Nuclearelectrica semnează un contract de aproape 14,3 milioane euro cu firma canadiană Candu Energy pentru servicii de inginerie a reactorului Unității 1 de la Cernavodă

Foto: Centrala nucleară de la Cernavodă (sursa: site-ul oficial)

Compania de stat Nuclearelectrica a semnat un contract de aproape 14,3 milioane euro cu o companie canadiană Candu Energy pentru servicii de inginerie a reactorului Unității 1 de la Cernavodă, arată un raport al Bursei de Valori București (BVB).

„Suplimentare obiect contract – Servicii de inginerie pentru elaborarea de: (i) specificații tehnice și documentație de proiectare pentru activități de retehnologizare care necesită achiziția de echipamente/componente cu termen lung de fabricație și pentru activități complexe cu durata mare de proiectare; documentație tehnică necesară pentru demararea procesului de obținere a autorizației de construire pentru infrastructura necesară execuției activității de retubare a reactorului Unității 1”, se arată în documentul de la BVB.

Nuclearelectrica a obținut în primul trimestru al anului 2024 un profit net de 563.270.000 lei, în scădere cu 26,5%, față de primul trimestru din 2023. Același raport mai arată că producția brută de energie electrică a celor două unităti operaționale ale CNE Cernavodă a scăzut ușor față de anul trecut. Astfel, producția a fost de 3.000.292 MWh in trimestrul I 2024 (2.998.845 MWh in trimestrul I 2023); din aceasta producție brută, consumul propriu tehnologic al Unităților in timpul funcționarii, a fost de 232 mii MWh in trimestrul I 2024 (229 mii MWh în trimestrul I 2023).

Foto: Centrala nucleară de la Cernavodă (sursa: site-ul oficial)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *