O acțiune franceză din 1665 a devenit cea mai scumpă din lume

Actiune Compania Indiilor de Est captura booneshares.com

O acțiune a Companiei Indiilor de Est datată 1665 s-a vândut în week-end-ul trecut cu 120.000 de euro (144.684 euro inclusiv comisioane), devenind astfel cea mai scumpă acțiune din lume, potrivit BFM TV.

Licitația organizată de compania belgiană Booneshares a doborât recordul mondial pentru o acțiune cu valoare istorică, Este pentru prima oară când o acțiune, în calitate de obiect de colecție, a depășit pragul de 100 000 euro (doar câteva obligațiuni, printre care una dintre primele obligațiuni ale Trezoreriei americane, semnată de George Washington, au atins un astfel de preț la licitații).

Datată 1665, acțiunea este cea mai veche scoasă vreodată la licitație, potrivit lui Mario Boone, care conduce Centrul Scriptophilie (Booneshares.com).

Compania Indiilor de Est a fost înființată la Paris de premierul Jean-Baptiste Colbert cu susținerea lui Ludovic al XIV-lea. Timp de peste un secol, a fost principala companie comercială franceză în relația cu Asia.

Deși au doar o valoare istorică, acțiunile financiare din secolele trecute devin din ce în ce mai scumpe în calitate de obiecte de colecție. Această acțiune fusese cumpărată în 2004 pentru 27.000 de euro.

captura booneshares.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *