O companie germană controlată de fonduri din SUA preia firmele wpd offshore, înființate pentru dezvoltarea de centrale eoliene în Marea Neagră

turbina eoliana offshore sursa Wikimedia Commons - Ein Dahmer Foto: Wikimedia Commons – Ein Dahmer

Consiliul Concurenței a autorizat, din punct de vedere al securității naționale, tranzacția prin care GIP Gutenberg GmbH achiziționează compania wpd offshore Gmbh și, implicit, wpd offshore Black Sea 1 S.R.L., wpd offshore Black Sea 2 S.R.L. și wpd offshore Romania S.R.L.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

GIP Gutenberg GmbH, Germania, este controlată de fonduri de investiții din Statele Unite ale Americii. GIP investește pe piața infrastructurilor de energie, transport, apă și deșeuri.

wpd offshore GmbH deține companiile wpd offshore România S.R.L., wpd offshore Black Sea 1 S.R.L. și wpd offshore Black Sea 2 S.R.L..

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Firmele din România au fost înființate pentru dezvoltarea de centrale eoliene în Marea Neagră, în conformitate cu prevederile legale ce stabilesc drepturile pentru inițierea și derularea proiectelor offshore.

CC explică că, din punct de vedere al Legii concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței autorizează tranzacțiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro pe teritoriul României, iar în cazul investițiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurență analizează tranzacțiile are au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art.2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) și a căror valoare depășește două milioane de euro.

În cazul în care operațiunea are un impact semnificativ asupra securității sau ordinii publice sau prezintă riscuri sau amenințări semnificative la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de 2.000.000 euro.

“Conform analizelor și evaluărilor efectuate de către instituțiile cu competențe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri și/sau amenințări la adresa securității naționale”, transmite Consiliul Concurenței.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.