O companie specializată în IT lansează un robot pentru industria de retail, care să ajute angajații în munca repetitivă

Redacția nov. 2, 2022 0 comentarii
Robotul ERIS

Adapta Robotics, companie specializată pe designul și producția de roboți non-industriali pentru automatizarea sarcinilor executate în mod uzual de oameni, lansează robotul ERIS (MARCEL) pentru industria de retail, împreună cu compania Carrefour România. Astfel, robotul va putea ajuta angajații în munca repetitivă, cum ar fi depozitarea produselor pe rafturile din magazine.

Adapta Robotics s-a lansat inițial sub brandul Rinf.tech, lansând în 2018 robotul MATT, un sistem de testare automată pentru dispozitive cu ecran tactil sau butoane fizice, care poate să testeze de la smartphone-uri, tablete sau laptopuri, până la sisteme infotainment sau aparatură medicală.

În 2022, compania lansează ERIS, un robot dedicat industriei de retail pentru automatizarea identificării lipsei stocurilor și prevenirea erorilor de preț la raft. ERIS este capabil să identifice prețurile afișate la raft și să raporteze când acestea nu corespund cu cele din baza de date și trebuie modificate. În procesul de scanare, robotul obține și informații legate de stocul produselor și poate să emită atenționări privind necesitatea de aprovizionare la raft.

„Dorința noastră este să automatizăm prin roboți fizici task-urile care pot fi repetitive sau plictisitoare, sau care nu pot fi automatizate prin soluții clasice, precum cele din fabrici,de pe liniile de producție sau din medii dinamice precum magazinele – așa cum ne-au arătat și nevoile Carrefour. Credem că roboții vor juca un rol din ce în ce mai important în viața de zi cu zi și noi dorim să îi dezvoltăm în România, ținând cont de nevoile identificate”, spune Mihai Crăciunescu, fondator Adapta Robotics. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *