O nouă companie chineză construiește o fabrică de piese pentru mașini electrice la Debrețin, în Ungaria, cu o investiție de peste 40 de milioane de euro

masina electrica, incarcare Sursa foto: Pexels

Compania Halms Hungary Kft., deţinută de China, va înfiinţa la Debreţin, în Ungaria, printr-o investiţie de peste 40 de milioane de euro, o uzină producătoare de piese pentru mașini electrice, scrie Magyar Hirlap, potrivit Rador.

Guvernul ungar va contribui cu aproximativ 1,5 miliarde de forinţi în sprijinul investiției, care va crea 300 de noi locuri de muncă, a anunţat marţi, la Budapesta, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat în Ministerul ungar al Afacerilor Externe.

Levente Magyar a mai menţionat că noua investiţie chineză va fi realizată în industria viitorului și că Guvernul ungar acordă o atenţie deosebită producției de mașini electrice și industriilor auxiliare, deoarece acestea vor face din economia ungară o economie modernă a secolului XXI.

Una din cele mai importante fabrici de piese pentru mașini electrice din lume își înființează prima sa uzină în afara Chinei și căutând o locaţie europeană, după o lungă evaluare a situaţiei a fost luată această decizie strategică și aleasă Ungaria.

Secretarul de stat a subliniat, totodată, că în al doilea trimestru al acestui an economia ungară a înregistrat a treia cea mai mare creștere dintre statele membre ale Uniunii Europene. Deși efectele economice ale războiului din Ucraina vor ajunge şi în Ungaria în următoarele luni, faptul că și în această perioadă dificilă sunt anunţate noi investiţii, demonstrează puterea economică și capacitatea țării de a atrage capital, a precizat el.

La rândul său, directorul executiv al companiei Halms Hungary Kft., Matthew Shen, a afirmat că Huashou, proprietarul companiei Halms Hungary Kft, oferă soluții inovatoare, integrate, fabricilor de mașini și fabricilor de vehicule electrice din lume, producând în principal piese din aluminiu.

Directorul executiv a mai precizat că au încredere în viitorul producției de vehicule electrice, și pentru a menține un contact mai strâns cu clienții europeni au decis să investească în Debrețin, unde vor funcţiona linii de producție digitalizate, automatizate.

Viceprimarul oraşului Debreţin, Lajos Barcsa, a numit drept o realizare uriașă faptul că o altă investiție chineză este realizată în timpul unei crize economice globale în parcul industrial din sudul oraşului, unde investiția companiei Huashou va fi a treia investiție chineză.

Viceprimarul a mai precizat că Debrețin ar putea deveni centrul electromobilității, ca oraș european al viitorului. La mediul favorabil investițiilor contribuie mai multe instituții de învățământ ale orașului, aeroportul şi infrastructura industrială bine dezvoltată.

Reamintim că, la jumătatea lunii august, și grupul chinez CATL a anunţat că va construi în Ungaria o uzină de baterii electrice în valoare de 7,3 miliarde de euro, în condiţiile în care cel mai mare producător mondial de baterii pentru autovehicule se pregăteşte să răspundă unor comenzi crescute venite din partea constructorilor de automobile, potrivit Reuters.

CATL a precizat că lucrările de construcţie la uzina sa de baterii cu o capacitate de 100 GWh, ce va fi amplasată în oraşul Debreţin, estul Ungariei, cea mai mare investiţie de peste hotare a grupului chinez, vor începe în acest an, după obţinerea aprobărilor necesare, urmând să se întindă pe o perioadă de maxim 64 de luni.

La finalizare, aceasta ar urma să fie cea mai mare uzină de celule pentru baterii electrice din Europa şi, de asemenea, a doua facilitate de producţie a CATL din regiune. La uzina de la Debreţin vor fi produse celule şi module de baterii pentru constructori auto precum Mercedes-Benz, BMW, Stellantis şi Volkswagen.

Mercedes-Benz este primul producător de automobile care va primi celule de baterii de la o nouă fabrică de 7,34 miliarde de euro pe care firma chineză CATL intenţionează să o construiască în Ungaria, a anunţat recent grupul german.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *