Ministerul Finanțelor a lansat de luni, 12 mai, o nouă ediție a Programului Tezaur, care durează până vineri, 6 iunie, și oferă dobânzi anuale de 6,75%, 7,40%, respectiv, 7,80%, pentru titluri cu maturități de 1, 3 și 5 ani.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
Când și unde pot fi cumpărate titlurile de stat:
- Între 12 mai – 4 iunie 2025, prin platforma Ghișeul.ro;
- Între 12 mai – 5 iunie 2025 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
- Între 12 mai – 06 iunie 2025 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
- Între 12 mai – 5 iunie 2025 în mediul urban și 12 mai – 4 iunie 2025 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.
Informații detaliate despre modalitățile de investiții în TEZAUR, în acest Ghid.
Avantajele investiției în Programul TEZAUR
Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Dobânda este anuală și se plătește la datele de plată prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secțiunea Titluri de stat și pe website C.N. Poșta Română S.A.
În primele ediții încheiate în acest an, românii au investit deja 13,44 miliarde lei, prin 313.476 ordine de subscriere. Reamintim că începând cu luna martie a.c., Ministerul Finanțelor a lansat prima ediție în care cetățenii români care au cont pe platforma Ghișeul.ro și dețin un card de debit au avut posibilitatea de a achiziționa online titluri de stat, la doar un click distanță. Astfel, peste 1 miliard lei au fost investiți de românii din țară și din diaspora, prin platforma Ghișeul.ro.