Oficial: Compania Clujana, deținută de Consiliul Județean Cluj, intră în faliment. Adunarea Acționarilor a votat pentru

Clujana fabrica incaltaminte Cluj Foto: Clujana, Facebook

Adunarea Generală a Acționarilor Clujana, întrunită în 7 decembrie, a decis declanșarea procedurii de faliment a producătorului de încălțăminte cândva celebru. Compania este controlată de Consiliul Județean Cluj.

“Adunarea generală extraordinară a acționarilor Clujana a aprobat declanșarea procedurii de faliment conform Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență și formularea cererii în vederea depunerii la instanța judecătească competentă”, se arată în raportul BVB.

Acționarului majoritar al companiei este Consiliul Județean Cluj ce deține 93,4412 % din totalul acțiunilor societăți.

Ultima fabrică încă deținută de Stat din Cluj, fabrica de pantofi Clujana, a rămas fără activele din piața 1 Mai în care funcționa de la înființarea sa, în urmă cu mai bine de un secol, după ce acționarul principal, Consiliul Județean, i le-a cumpărat în contul datoriilor de milioane de lei acumulate în ultimii ani în special ca taxe la stat, informează Actualdecluj.ro. În aceste condiții după contractul semnat în 18 decembrie 2018 fabrica avea trei luni să se mute din spațiu.

Președintele CJ susține că “fabrica nu va dispărea”, dar zice că nu are nici “soluții miraculoase”

În noiembrie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, instituția care este proprietara fabricii și a brandului Clujana, spune că unitatea nu va dispărea, conform presei locale.

”Vreau să spun că fabrica nu va dispărea. Ea nu va dispărea ca brand Clujana. Brandul și activele, ce aveau ei, sunt la județ și sunt securizate. Mă refer la ce aveau ei în momentul respectiv, adică clădirea fabricii și magazinele de vânzare. Clujana mai are aproximativ 1.000 de metri care sunt sub clădirea fabricii. Despre atât vorbim. Restul s-au dat de-a lungul anilor. E delicat în momentul de față să vorbim despre ce se va întâmpla pe mai departe. Va trebui să întrebăm specialiștii care sunt pe domeniul acesta să ne dea soluții la repornirea fabricii. Sincer, eu nu am acum o soluție miraculoasă, să spun că mâine am da drumul la fabrică cu câțiva angajați și să meargă bine sau să încercăm o privatizare. Nu știu în momentul de față care este soluția optimă. Probabil o să apelăm la un studiu făcut de specialiști și eventual să ne spună care este calea de urmat. Dacă trebuie o chestiune privată, una public-privată, doar publică. Să găsim formula care să poată funcționa cât de cât, dacă nu la parametrii maximi”, a declarat, Alin Tișe, la Napoca FM.

Foto: Clujana, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *