OFICIAL Misavan și spaniolii de la Quimxel au inaugurat o fabrică de detergenți și cosmetice după o investiție de 10 milioane de euro la Miroslava

misavan

Misavan, jucător pe piața produselor profesionale de curățenie din România, anunță marți că s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, și a inaugurat o nouă fabrică, în urma unei investiții de 10 milioane de euro, susținută în mod egal de ambele companii, după cum scria Economedia AICI.

Fabrica va produce detergenți profesionali și produse cosmetice. Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenți lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Proiectul a fost demarat în 2022 și finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa.

Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail și cosmetice, însă pe termen mediu și lung va putea integra și alte categorii de produse.

„Faptul că producătorul Quimicas Quimxel SL investește în România duce la un alt nivel buna noastră colaborare din toți acești ani. Este un pas înainte important pentru noi, fără a mai vorbi despre impactul social major și pe piața locală a muncii. În cei 24 de ani de activitate ne-am extins permanent pe piața produselor și soluțiilor de curățenie și igienă, atât în zona de retail, dar mai ales pe segmentul profesional. Pentru a crește și a livra produse performante clienților noștri am investit intensiv în calitatea produselor, diversificarea portofoliului de produse și flota de distribuție, în timp ce am acordat o atenție sporită sustenabilității și mediului înconjurător”, a precizat Ciprian Otea, CEO Misavan.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafață totală de peste 7.000 de metri pătrați. Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune și de mixere și reactoare de ultimă generație și linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României și nu numai.

„Suntem bucuroși că am găsit pe piața din România un partener care împărtășește deschiderea și preocupările noastre legate de calitatea produselor, bazate pe inovație, protecția mediului și sustenabilitate. Suntem o companie atentă cu tot ceea ce ține de mediul înconjurător. Din acest motiv, toate facilitățile noastre logistice sunt adaptate cu sisteme de energie regenerabilă și consum redus. Parteneriatul cu Misavan ne oferă perspective reale de a continua atât pe linia dezvoltării și accederii pe noi piețe, cât și de a rămâne în fruntea clasamentului în ceea privește produsele de igienă și curățenie profesională. Împreună vom continua dezvoltarea și cercetarea unor noi linii care se adaptează nevoilor viitoare ale pieței”, a declarat Vicente Gumeno, CEO Quimicas Quimxel.  

Fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puțin plastic și a genera mai puțin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realizate din material reciclat.

Misavan a fost înființată înființată în anul 2000, la Iași, și deține un portofoliu de peste 1.500 produse de curățenie, menaj, hârtie, dispensare, produse de unică folosință și ambalare. În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creștere cu 9% față de anul anterior. Conducerea Misavan anticipează o creștere și pentru anul în curs, odată cu lansarea unor produse noi și cu mutarea în noua unitate de producție. Compania are peste 350 de angajați la nivel național și deține, la acest moment, 12 depozite, flotă proprie de distribuție și acoperire pe întreg teritoriul României.

Quimicas Quimxel a fost fondată în 1988 și este producător spaniol de produse de curățenie, profesionale și pentru uz casnic. Compania acu sprijinul centrelor logistice din Europa – Portugalia, Italia, Grecia şi România – şi America -Mexic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *