Oficiul Național de statistică din Marea Britanie: Comerțul britanic cu Rusia se prăbușește sub povara sancțiunilor

Redacția ian. 26, 2023 0 comentarii
banca centrala a rusiei, rusia, moscova, rubla, ruble, economie, inflatie, sanctiuni occidentale

Comerțul Regatului Unit cu Rusia a fost aproape anihilat până în luna noiembrie, pe măsură ce sancțiunile economice impuse în urma invaziei Moscovei în Ucraina au prins contur, potrivit Oficiului Național de Statistică.

Importurile de bunuri în Marea Britanie din Rusia au scăzut în noiembrie aproape de cel mai scăzut nivel de la începutul înregistrărilor, în ianuarie 1997, până la 18 milioane de lire sterline, sau cu 98,2% sub media importurilor lunare din cele 12 luni până în februarie 2022.

Sancțiunile economice impuse de guvernele occidentale asupra comerțului au intrat în vigoare la începutul lunii martie, după invazia Moscovei din februarie.

În noiembrie, Marea Britanie abia dacă cumpăra combustibil rusesc, principalul export al Moscovei, importurile scăzând la 9,2 milioane de lire sterline, cu 98,2% mai puțin decât media lunară de dinaintea invaziei.

În timp ce sancțiunile de stat ale Marii Britanii au condus la prăbușirea comerțului, „autosancțiunile”, prin care companiile ies în mod voluntar de pe piața rusă, au jucat de asemenea un rol, a declarat ONS.

Exporturile britanice către Rusia au scăzut cu 77% față de media lunară în anul care a precedat invazia din februarie.

Aproximativ jumătate din bunurile pe care Marea Britanie încă le vinde în Rusia sunt medicamente și medicamente, care sunt scutite de sancțiuni.

În pofida sancțiunilor occidentale, Rusia a raportat venituri ridicate din petrol și gaze în 2022, deoarece Moscova și-a redirecționat exporturile de petrol către Asia, pe fondul creșterii prețurilor la energie.

Sursa foto: Natalia KOLESNIKOVA / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *