Olanda și Japonia se alătură SUA în restricționarea exporturilor de cipuri către China

bosch, fabrica, dresda, semiconductori, cipuri

Japonia și Țările de Jos vor restricționa exporturile de instrumente de fabricare a cipurilor către China, după ce au ajuns la un acord cu SUA menit să îngreuneze dezvoltarea de arme avansate de către armata chineză, scrie Financial Times.

Mai multe surse au declarat că țările au ajuns la un acord vineri, după o rundă finală de discuții la nivel înalt la Casa Albă. Acordul vine la trei luni după ce Washingtonul a impus controale unilaterale la export care au interzis companiilor americane să vândă echipamente avansate de fabricare a cipurilor către grupuri chineze.

Casa Albă a refuzat să comenteze. Dar acordul marchează o etapă importantă în eforturile SUA de a colabora cu aliații pentru a împiedica eforturile Chinei de a-și dezvolta industria semiconductorilor.

Administrația lui Joe Biden a negociat cu aceste țări timp de doi ani, dar s-a confruntat cu rezistență, deoarece acestea erau îngrijorate de efectul asupra companiilor lor de instrumente de fabricare a cipurilor, în special ASML din Olanda și Tokyo Electron și Nikon din Japonia.

În octombrie, SUA au anunțat controale unilaterale radicale ale exporturilor, menite să îngreuneze eforturile Chinei de a obține sau de a dezvolta semiconductori avansați pentru a fi utilizați în supercomputere și în alte aplicații militare, cum ar fi inteligența artificială, modelarea armelor nucleare și armele hipersonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *