Olandezii de la Photon Energy au conectat la rețea o nouă centrala fotovoltaică de 3,8 MWp/ Alte patru centrale electrice vor fi puse puse în funcțiune în lunile următoare

Photon Energy Group Sursă foto: Photon Energy Group

Photon Energy Engineering Romania, filiala românească a grupului olandez Photon Energy, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziții și construcții (EPC), a finalizat și conectat la rețea încă o centrală fotovoltaică (PV) pe piața sa din România. Centrala are o capacitate de producție combinată de 3,9 MWp, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Compania estimează că producția anuală totală a noii centralele electrice va fi de aproximativ 5,8 GWh. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax vor furniza energie curată către rețeaua gestionată de E-Distribuție Banat. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază comercială, fără niciun fel de sprijin guvernamental și fără un acord de cumpărare de energie electrică cu un distribuitor de energie.

„Ne-am extins portofoliul de active fotovoltaice operaționale cu încă 3,9 MWp în România. Această ultimă adăugare completează extinderea portofoliului nostru în România la un total de nouă centrale electrice, cu o capacitate instalată totală de 35,4 MWp în 2023, împreună cu alte patru centrale electrice cu o capacitate instalată combinată de 16,9 MWp construite și așteptate să fie puse în funcțiune în lunile următoare”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Compania se așteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 550.000 de euro în 2024 pe baza prețurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

Centrala electrică este situată în Făget (județul Timiș) și se întinde pe o suprafață de 6,6 hectare de teren viran, fiind dotată cu 7.280 de panouri solare combinate. Centrala este deținută și operată de companii înființate în scop special, acestea fiind deținute în întregime de Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 97 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 127,3 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia și pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 16,9 MWp fiind într-o etapă de construcție avansată.

Pe piața românească, Photon Energy oferă o gamă largă de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziții și construcții) și O&M (operare și mentenanță) pentru centralele fotovoltaice. În plus, Compania distribuie cele mai bune componente fotovoltaice din clasă și construiește instalații fotovoltaice pentru acoperiș, atât pentru clienții comerciali, cât și pentru cei industriali.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: