OMV Petrom anunță „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii” și noi resurse de gaze. Descoperirile din regiunile Oltenia și Muntenia se ridică la trei pătrimi din producția realizată anul trecut de companie

sonda petrol titei sursa pexels sursa foto: Pexels

Compania energetică OMV Petrom a anunțat marți „cea mai mare descoperire de țiței din ultimele decenii”, în regiunile Oltenia și Muntenia din sudul României. Cumulat, descoperirile se ridică la peste 30 milioane bep resurse recuperabile, echivalentul a trei pătrimi din producția realizată de OMV Petrom în anul 2022.

Forajul de explorare și testare a acestor trei sonde a avut loc în perioada iunie 2022 – aprilie 2023. Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.

Cristian Hubati, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție: „România produce țiței și gaze de peste 150 de ani, iar in aceste condiții identificarea de noi resurse presupune un efort semnificativ. Noile descoperiri vor contribui la reducerea declinului producției noastre și la continuitatea furnizării unor produse esențiale pentru economie.”

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii. Descoperirea se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce oferă sinergii care vor contribui la începerea mai rapidă a producției.

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.

O a treia descoperire a fost făcută în perimetrul de explorare Târgu Jiu și au fost identificate resurse de gaze naturale de 7 milioane bep, echivalentul a aproape o treime din producția de gaze naturale a României din anul 2022. O a doua sondă este deja planificată pentru anul viitor, iar pregătirile pentru conectare sunt în curs.

Toate descoperirile sunt rezultatul strategiei de explorare a companiei, concentrată pe oportunitățile din apropierea zăcămintelor existente, ceea ce facilitează dezvoltarea rapidă, conectarea și producția timpurie a resurselor nou descoperite.

OMV Petrom are o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. clar : urmeaza o cifra de afaceri a “firmii” asteia de ingheata norii si in oglinda o saracire a neamului nostru!! sa vedeti dupa preturi la pompa mai mari decat in orice colt de lume! inca o data : multumim adrian nastase! ps : pentru peeseeedeee : bai tiriplicilor si agaricilor! pai voi nu va respectati acordul incheiat cu pnl si udmr ..de exemplu…pentru rotativa la nivelul ministerului transporturilor (super performant inteleg chifla asta instelata de grindeanu…) si vreti ca profesorii sau oricine din tara asta sa aiba vreodata incredere in voi sau in cuvantul vostru?! belfegorilor care sunteti!

  2. veste buna fiind care? ca vom fi jefuiti si mai abitir de austrieci care vor exporta sub cost si vor revinde inapoi in romanilor la preturi nesimtite cica “de piata”?!

  3. Vestea bună este că au fost identificate aceste resurse de țiței considerabile.Dacă nu poți susține financiar explorări ca să poți identifica astfel de resurse și apoi să le pui în exploatare ,degeaba le ai în pământ,nu servesc la nimic.Nu le mută nimeni de pe teritoriul României, exploatarea lor va servi la dezvoltarea economiei românești.

    • @brandon: Nu știu dacă ești naiv sau sarcastic. Presupun că sarcastic, pentru că nu cred că poate fii cineva atât de naiv.
      Vestea bună este pentru Austria, că vor intra niste sute de milioane de euro la bugetul Austriei din taxele pe e care le va plăti OMV.
      Apropo de capacitatea de explorare și exploatare: când Petrom făcea explorări și exploatare, inginerii de la OMV nici nu știau cum arată țițeiul crud. Citiseră ceva de prin niste manuale de specialitate și cam atât.

  4. Interesant! Asa cum se spune si in articol, Romania exploateaza titei de 150 de ani. Si aparent, de atunci n-a mai evoluat. In timp ce restul planetei se orienteaza catre resurse alternative si sustenabile… noi tot facem gauri in pamant. Jenant!

    • Foarte jenant: noi, americanii, ruși, chinezii, canadienii, norvegienii, danezii, britanicii și multe alte țări care au petrol. Într-adevăr, germanii nu forează, că nu au pentru ce. Francezii forează la alții că la ei e că la germani. Toți niste înapoiați. Noroc cu Greta că a venit ea să pună coada la prună.

  5. Stirea apare cansi cum ar fi al nostru ,adica al tarii, dar toate resursele s-au vandut demult ,practic suntem chiriasi la afacerile altora!

  6. Dacă nu investesti, nu ai profit. Romgazul toaca sume mari de bani doar pe salarii și prime și eventual pe proiecte care nu aduc beneficii și nu sunt funcționale. Chiar nimeni din conducerea guvernului nu vede ca este o politică de jefuirea a resurselor țării? Au avut românii preturi reduse de pe urma exploatării de către OMV a resurselor? Nu ! Prețurile cele mai mari la gaze din UE a închis și putinele firme romanesti. Concluzia ne conduc niste trădători de țară, nu patrioți.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.