OMV Petrom încheie un contract de furnizare cu Expur pentru a cumpăra combustibili sustenabili

OMV Petrom Foto: OMV Petrom

OMV Petrom SA, a încheiat un contract de furnizare cu Expur S.A. pentru achiziția de ulei vegetal pretratat, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Contractul este încheiat pentru o perioadă de șase ani, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, livrările urmând să înceapă în 2028. Uleiul vegetal pretratat reprezintă materie primă pentru producția de motorină din surse regenerabile (HVO – Ulei Vegetal Hidrotratat) care va fi procesată într-o nouă fabrică HVO/SAF din rafinăria Petrobrazi, pentru care compania a luat decizia finală de investiție în iunie 2024. Prețul se bazează pe o formulă indexată la o cotație internațională.

Cantitatea maximă totală a contractului este de peste 0,7 milioane de tone, cu o valoare estimată de peste 750 de milioane de euro, în funcție de cantitatea comandată.

Cel puțin 50% din cantitatea contractată de ulei vegetal pretratat în cadrul acestui parteneriat provine din România, asigurând astfel un flux sustenabil de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, de la producție până la plasarea de produse pe piața locală.

Expur S.A. este o companie românească parte a Grupului Avril, unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal și motorină din resurse regenerabile din Europa.

Reamintim că anul trecut OMV Petrom a cumpărat 50% din compania românească „Respiră Verde”, care colectează uleiul alimentar uzat, pentru a produce biocombustibili, după cum a scris aici Economedia.page1image1327228320

Foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *