OMV Petrom va comercializa gaze naturale lichefiate

OMV Petrom Foto: OMV Petrom

OMV Petrom a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale lichefiate, diversificându-și astfel activitățile pe piața de comercializare a gazelor și a produselor conexe.

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Gas: „Intrarea OMV Petrom pe această piață este o evoluție firească. Credem că gazele naturale au un rol esențial în tranziția energetică a României, mai ales în condițiile în care putem accesa aceste resurse. Gazele naturale au multiple aplicații în producția de electricitate, în transport și în industrie, putând contribui, în același timp, atât la reducerea emisiilor, cât și la consolidarea securității energetice. Iar gazele naturale lichefiate reprezintă o soluție mai curată pentru mobilitate.”

Gazele naturale, prin lichefiere, pot fi stocate și transportate în siguranță pe distanțe foarte lungi, cu un grad crescut de eficiență economică și energetică. Gazele naturale lichefiate pot fi folosite în sectorul mobilității, oferind o alternativă la combustibilii convenționali, cu până la 15% emisii de CO2 mai scăzute, 50% mai puține emisii de oxid de azot și 50% reducere a zgomotului în comparație cu camioanele diesel.

De asemenea, gazele naturale lichefiate sunt o soluție pentru alimentarea zonelor care nu sunt conectate la rețelele de gaze naturale. În ceea ce privește aplicațiile industriale, gazele naturale lichefiate pot fi utilizate ca sursă energetică, oferind un plus de eficiență și operabilitate.

Foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *