One United Properties nu va dezvolta nimic, momentan, în afara țării. Compania încă prospectează și spune că nu va dezvolta speculativ

One Carpathian Sursa foto: Sotheby's

Dezvoltatorul One United Properties, cu afaceri de 1,1 miliarde de lei în 2021, își propune venituri totale de 1,5 miliarde de lei, dintre care din vânzarea de apartamente va obține 1,2 miliarde de lei în acest an. Compania nu a luat o decizie în ceea ce privește investițiile în străinătate și va transforma One Carpathian pe model Le Chateau. Tot în acest an, compania va începe sau va finaliza lucrările de construcție pentru One Timpuri Noi, One Modrogan, One Floreasca Vista și One Verdi Park.

De asemenea, din afacerile cu clădiri de birouri, compania estimează că va obține venituri de 71,78 milioane de lei. Cea mai mare parte a profitului obținut de One va fi folosită pentru dezvoltări noi și noi achiziții.

Întrebat de conferința pentru investitori dacă nu se teme de creșterea dobânzilor bancare, Victor Căpitanu, unul dintre fondatorii companiei, a spus: „creșterea dobânzilor poate avea un efect de scădere a cererii, dar e compensat de inflație. Cele două elemente se vor putea putea contrabalansa”.

Compania interesată în trecut de investiții peste hotare, are o filială denumită CC&One, care a ridicat bani de la investitori care au cumpărat pachete de apartamente în One Cotroceni Park și One Lake District.

De asemenea, încă prospectează Milano, dar nu are nimic concret, nu a luat o decizie, mai ales că piața din Milano e mai mare decât cea românească în totalitatea ei.

„Deocamdată nu avem intenția să ne extindem. Dacă un chiriaș din România ne propune ceva, ne gândim și vom face, dar nu vrem să dezvoltăm speculativ”, explică Victor Căpitanu.

De asemenea, One Carpathian o proprietate de de 56 de hectare din Buzău, cumpărată în parteneriat de One United Properties și Le Manoir, companie deținută de Lucian Preotu, care aduce deja bani din chirii, va fi modificată, prin contract, ca să semene cu un castel francez, iar One United intenționează să dezvolte și câteva vile pe teren pe le vor vinde.

În fine, One United Properties va continua să dezvolte clădiri de birouri, dar în general în proiecte mixte, alături de apartamente și ceva retail, pe model One Floreasca Parc sau One Cotroceni Park.

Sursa foto: Sotheby's

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *