One United Properties va distribui acționarilor dividende de 32,5 milioane de lei în octombrie

imobiliar, One United Properties, Floreasca City

Pe 10 septembrie 2021, acționarii One United Properties au aprobat în cadrul AGA, printre alte elemente, distribuirea a 32,5 milioane de lei în dividende în numerar, capitalizarea primelor din IPO din acest an și emiterea ulterioară a acțiunilor bonus în proporție de 4 acțiuni noi pentru fiecare 5 acțiuni deținute, precum și introducerea unei noi clase de acțiuni.

„Vreau să mulțumim acționarilor noștri pentru sprijinul acordat, care ne-a permis să finalizăm prima noastră Adunare Generală post-IPO, cu cea mai mare satisfacție. Am apreciat foarte mult sprijinul investitorilor noștri în toate propunerile noastre, ceea ce reprezintă un alt semn valoros al încrederii lor în strategia noastră. Eu și Consiliul suntem foarte mulțumiți de rezultatul de astăzi și așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul cu acționarii noștri în călătoria pe care am lansat-o la începutul acestui an. În numele Consiliului, conducerii noastre și întregului personal; Pot spune că așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu sârguință și să surprindem oportunitățile care se află în fața companiei noastre astăzi și în viitor”, a declarat Claudio Cisullo, președinte al consiliului de administrație al One United Properties.

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (AGOA), acționarii au aprobat plata unui dividend în valoare de 32,5 milioane lei, sau aproximativ 0,02273 lei pe acțiune, care va fi plătită pe 11 octombrie 2021, acționarilor care dețin acțiuni One United la data înregistrării din septembrie 28, 2021. Acționarii au aprobat în continuare numirea domnului Daniel Dines sau a reprezentantului său adecvat, ca invitat permanent la ședințele consiliului de administrație al One United Properties.

În AGEA, acționarii au aprobat operațiunea de majorare a capitalului social cu suma de până la 228,8 milioane lei și emiterea a până la 1.144.062.353 acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acțiune prin încorporarea a aproximativ 80% din primele de acțiune din IPO care a avut loc în perioada 22 iunie – 2 iulie 2021. Noile acțiuni vor fi distribuite în proporție de 4 acțiuni noi pentru fiecare 5 acțiuni deținute, acționarilor care vor deține acțiuni One United la data de înregistrare din 17 decembrie 2021.

După votul favorabil al acționarilor, One United Properties va introduce o nouă clasă de acțiuni cu 5 drepturi de vot, denumite acțiuni de clasa B. Acțiunile de clasă A vor reprezenta în continuare 1 drept de vot. Acțiunile de clasa B vor fi atribuite exclusiv companiilor Vinci VER Holding S.R.L. și OA Liviu Holding Invest SRL, care sunt deținute integral de cei doi acționari fondatori, respectiv Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu în calitatea lor de acționari unici, în urma conversiei unui total de 22,74% din acțiunile existente de clasă A deținute de cele două companii , în proporții egale. Restul acțiunilor deținute de companii, respectiv 18,39% și 18,39% din capitalul social total al One United Properties, vor rămâne acțiuni de clasă A. Victor Capitanu și Andrei Diaconescu s-au abținut de la votarea punctului respectiv de pe ordinea de zi, în timp ce aproximativ 97,6% din voturile exprimate asupra acestui punct au fost voturi în favoarea introducerii acțiunilor de clasa B.

Acțiunile din clasa A și clasa B au același drept de dividend, oferind, prin urmare, un drept egal la dividende tuturor acționarilor. Acțiunile de clasa B nu vor putea fi tranzacționate public și vor fi transferabile exclusiv între cei doi acționari fondatori și filialele acestora. Dacă acțiunile de clasa B sunt transferate unor persoane care nu sunt acționarii fondatori sau filialele acestora, aceste acțiuni vor fi convertite automat în acțiuni de clasă A, ceea ce înseamnă că vor pierde dreptul de vot suplimentar. La conversie, o acțiune de clasa B va fi convertită într-o acțiune de clasă A, menținând astfel aceeași participare la profiturile companiei.

La 30 august 2021, One United Properties a raportat rezultatele pentru prima jumătate a anului 2021. Compania a înregistrat o cifră de afaceri record de 434 milioane lei în primele șase luni ale anului 2021, o creștere de 96% față de aceeași perioadă a anului 2020 și o profit net de 147,5 milioane lei, în creștere cu 267%.

Pe 9 septembrie 2021, Bursa de Valori București a anunțat că începând cu 20 septembrie 2021, acțiunile ONE vor fi incluse în indicele BET – cel mai important indice pentru piața de capital din România, care urmărește evoluția celor mai lichide stocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *