OPEC a amânat ședințele tehnice pentru a evalua impactul variantei Omicron asupra cererii de petrol

Redacția nov. 29, 2021 0 comentarii
sonda exploatare petrol

OPEC a amânat şedinţele sale tehnice pentru ziua de miercuri, pentru a evalua impactul variantei Omicron a noului coronavirus asupra cererii de petrol, a informat duminică Bloomberg News, citând delegaţi din unele ţări membre, transmite Reuters.

Comitetul ministerial mixt de monitorizare, care cuprinde reprezentanţi ai grupului mai larg de producători de petrol OPEC+, între care se află şi Rusia, se va reuni joi, potrivit delegaţilor.

Preţurile petrolului au scăzut  vineri cu 10 dolari pe baril, în cel mai mare declin zilnic înregistrat din aprilie 2020, investitorii fiind îngrijoraţi că noua variantă a coronavirusului, Omicron, va accentua declinul cererii în primul trimestru al anului viitor.

Cotaţiile petrolului au scăzut în contextul declinului generalizat al burselor, provocat de temerile că Omicron ar putea afecta creşterea economică şi cererea de carburanţi.

Prețul petrolului a crescut vreme de câteva luni, iar benzina, de exemplu, trecuse de șapte lei litrul la pompă. Însă, de săptămâna trecută, prețurile au început să scadă.

Preţurile petrolului au scăzut vineri sub 80 de dolari pe baril din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 în Europa, care riscă să încetinească redresarea economică, în timp ce investirii analizează şi posibilitatea ca marile economii ale lumii să folosească o parte din rezervele strategice de ţiţei pentru a tempera preţurile

Sursa foto: Pexels/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *