OPEC+ a convenit asupra reducerii producției de petrol cu 100.000 de barili pe zi

Redacția sept. 5, 2022 0 comentarii
platforma maritima gaz petrol offshore sursa: captura youtube

OPEC și aliații săi, în frunte cu Rusia, OPEC+ au convenit luni asupra unei mici reduceri a producției de petrol pentru a susține prețurile care au scăzut din cauza temerilor legate de o încetinire economică, scrie Reuters.

Producătorii de petrol vor reduce producția cu 100.000 de barili pe zi, ceea ce reprezintă doar 0,1% din cererea globală, pentru luna octombrie și au convenit, de asemenea, că se pot întâlni oricând pentru a ajusta producția înainte de următoarea reuniune programată pentru 5 octombrie.

„OPEC+ se teme de volatilitatea prelungită a prețurilor generată de sentimentul macro slab, de lichiditatea redusă și de reînnoirea blocajelor din China, precum și de incertitudinea legată de un potențial acord SUA-Iran și de eforturile de a crea un plafon al prețului petrolului rusesc”, a declarat Matthew Holland de la Energy Aspects.

Principalul producător OPEC, Arabia Saudită, a semnalat luna trecută posibilitatea unor reduceri de producție pentru a aborda ceea ce consideră a fi o scădere exagerată a prețului petrolului.

sursa foto: Captură Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *