OpenAI a atins pragul unor venituri anuale recurente (ARR) de 10 miliarde de dolari, la mai puţin de trei ani de la lansarea chatbot-ului său popular, ChatGPT, transmite CNBC, conform News.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Suma include vânzările generate de produsele de consum, produsele de business ale ChatGPT şi API-ul său. Veniturile din licenţele cu Microsoft şi acordurile unice de mare valoare nu sunt incluse, potrivit unui purtător de cuvânt al OpenAI.

Anul trecut, veniturile anuale recurente ale OpenAI erau de aproximativ 5,5 miliarde de dolari. Creşterea fulminantă a companiei a presupus însă şi costuri semnificative: startup-ul din San Francisco a înregistrat pierderi de circa 5 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Potrivit unei persoane apropiate situaţiei, OpenAI vizează atingerea unui venit anual de 125 miliarde de dolari până în 2029, detaliu raportat pentru prima dată de publicaţia The Information.

Noile cifre privind veniturile oferă context pentru evaluarea impresionantă a OpenAI: compania a încheiat o rundă de finanţare de 40 miliarde de dolari în martie, marcând cel mai mare acord privat din sectorul tehnologiei. La nivelul actual al veniturilor, OpenAI este evaluată la aproximativ 30 de ori venitul său anual, subliniind aşteptările de creştere rapidă ale celor mai mari investitori ai săi. Printre susţinătorii OpenAI se numără SoftBank (Japonia), Microsoft, Coatue, Altimeter, Thrive şi alţii.

OpenAI a intrat în atenţia publicului la sfârşitul anului 2022, odată cu lansarea versiunii de consum a ChatGPT, iar în anul următor a extins gama de produse dedicate mediului de afaceri. La sfârşitul lunii martie, compania a anunţat că deserveşte 500 de milioane de utilizatori activi săptămânal şi că a ajuns la 3 milioane de clienţi plătitori în mediul business, în creştere de la 2 milioane înregistrate în februarie.